Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Фебруар 2019
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

 

Шетач у строју – Огњен Авлијаш

Београд, Србија, 1996/1997 година.

Након што је СПС покрао гласове на локалним изборима, коалиција „Заједно“ организује свакодневне протесте у Београду. Упоредо са њима одржавају се и протести студената. У таквој атмосфери и смеђим бојама јесени, догађа се љубав између два главна лика Хане и Дуке, студенткиње треће године журналистике и полицајца.

Роман описује догађаје са студентских протеста, али и укупну атмосферу у Београду у годинама које су уследиле након завршетка ратова у БиХ и Хрватској.

Кроз љубавну причу двоје младих људи са различитих страна кордона аутор пише о две Србије. Две Србије какве и данас постоје, и какве су, чини се, постојале кроз целокупну модерну српску историју.

СО ЗЕМЉИ – Љиљана Хабјановић Ђуровић

СО ЗЕМЉИ је књига која открива како је Стојан Јовановић из Мркоњића постао Свети Василије Острошки Чудотворац. За шта је молио Бога, а за шта свој народ. Шта својим животом поручује нама данас.
СО ЗЕМЉИ је књига која говори о животу и подвигу једног изузетног човека у времену страдања и вере. О свакодневном мучеништву и непрестаној жртви. О чудотворењу као дару Духа Светога.

Свети Василије живео је у 17 веку, у време када државе нема и када Српска православна црква руководи животом народа, и одговара пред Турцима.

Живео је у Херцеговини, на простору где су се додиривале и сукобљавале Млетачка Република и Турско царство. И где су се и ислам и римокатолицизам бориле за душе људи, злоупотребљавајући несрећу и беду православног народа.
Људе и њихове душе чувао је и бранио Митрополит Василије. Имао је велики углед и љубав у народу. Али, што га је народ више волео и оданије следио, то су га противници више мрзели. Страдао је и од Турака и од Латина, али и од неких Срба, и калудјера и мирјана. Био је жртва различитих сплетки и завера. Али никада није изгубио ни љубав према људима ни веру у Бога.

Већ за живота чинио је ћуда. Народ га је звао Свети Владика, И веровао је да га Бог воли и да слуша како његове молитве тако и клетве

Магбет – Ју Несбе

 

Крв ће бити крвљу плаћена.

Поново испричан Шекспиров Магбет.

Поново испричане најчувеније драме Вилијема Шекспира.

Ју Несбе, најпознатији скандинавски писац криминалистичких романа, представља нам полицајца Магбета опседнутог новим животом с више моћи и већим повластицама. Тако Магбет постаје прича о крвопролићу, о кобном избору и несагледивим последицама које он доноси.

Смештен у оронули, кишни индустријски град седамдесетих година прошлог века, Магбет Јуа Несбеа прати борбу полиције да реши упоран проблем с прометом наркотика. Корумпирани шеф полиције, који је индустријски град одвукао у мочвару криминала и хаоса, коначно је мртав. То буди наду код грађана, али покреће и нову борбу за превласт. Тржиште дроге контролишу двојица нарко-босова, од којих један – врсни манипулатор по имену Хеката – има везе у самом врху градске власти и намерава да их искористи за своје циљеве.

Хекатин наум се заснива на томе да искористи упорног, лукавог и манипулаторног Магбета, заповедника специјалне јединице склоног насилним епизодама и параноји. За то време Лејди, утицајна власница једног градског казина и Магбетова љубавница, кује амбициозне и убилачке планове. Магбет тако покреће причу о љубави и кајању, политичкој амбицији и похлепи која испитује најмрачније кутке људске природе и тежње злочиначког ума, причу која се чита у даху.

 

 
 На врх