Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Петак, 26. новембар 2021. године Прослављена крсна слава Свети Јован Златоусти
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина прославила је крсну славу - Светог Јована Златоустог, а директор ове установе културе Жељана Арсеновић истакла је да су задовољни резултатима које су остварили у току године, нарочито с обзиром на услове рада које је створила пандемија.

 

Свети Јован Златоусти познат је као један од најученијих светитеља и постоје вјеровања да данас треба узети књигу и прочитати бар неколико реченица.

“Надамо се да ће нам сљедеће године епидемиолошка ситуација дозволити да крсну славу и велики јубилеј који нас очекује, 90 година постојања, прославимо са већим бројем људи. Данас смо одлучили нашу славу прославити у кругу колектива, са кумом и предсједником Управог одбора”, рекла је Арсеновићка те додала да су иза њих веома значајне културне манифестације које су реализоване током године.

“Задовољни смо начином пословања и културним манифестацијама које су организоване, признајем, било је тешко, али смо савладали све препреке на које смо наилазили”, каже Арсеновићка.Кум славе ове године је Јован Цвјетковић, некадашњи директор бијељинске Библиотеке, који је овом приликом истакао да му је велика част бити кум у установи гдје је провео дио радног вијека.

“Велика је част и задовољство бити кум, а са ове временске дистанце, годину дана откако нисам више у овом колективу, морам да кажем да ми је заиста драго што је Библиотека задржала лидерску, односно, водећу позицију у РС и ФБиХ, не само по броју чланова, посјета и броју књига, већ и што је наставила да доводи познате писце, организује књижевне вечери, изложбе и све друге активности као што је то рађено у претходним годинама”, навео је Цвјетковић.

Он је свим колегама пожелио много успјеха у наредним годинама, са вјером да ће сваке године постизати све боље резултате.Због епидемиолошких мјера, слава библиотеке је обиљежена скромно у кругу колектива, кума и предсједника управног обора. У библиотеци се надају да ће сљедеће године прослава бити обиљежена у ширем кругу пријатеља ове установе.

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх