Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
31.март Промоција два романа Иване Михић у Бијељини
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини промовисани су романи "Лед" и "Мој једини живот" ауторке Иване Михић, познате београдске глумице и списатељице.

Михићева је на једноставан, непосредан и читалачкој публици веома прихватљив начин представила своје књиге које је, како воли да каже, писала очима, ушима, срцем и душом.
"Волим да пишем на овај начин и да посматрам свијет, ослушкујем га и покушавам да схватим проблеме које људе муче, писање је инспиративно и у њему не зависите, као у продукцији и глуми, ни од кога, посебно не од новца", рекла је Михићева синоћ и додала да јој у писању посебно задовољство представља то што јој је граница једино њена машта.
Она је истакла да је за први роман "Мој једини живот" у току припрема четвртог издања, а да је други роман "Лед" за сада доживио друго издање.
"Роман `Лед` ушао је у пет најоткупљиванијих књига библиотека у Србији", навела је Ивана Михић.
Читајући одломке из својих романа, као и причом о радњи романа, она је заинтригирала бројну публику и подстакла на разговор о јунацима дјела.
Први роман писан је у првом лицу женског рода и то, како је рекла ауторка, није њена аутобиографија, али да сваког писца има помало у његовим књигама.
Роман "Лед" је писан у првом лицу мушког рода што је, како је истакла Михићева, посебно интересантно људима.
"На веома позитиван одјек наишао је овај облик приповиједања", рекла је Ивана Михић.
Она је најавила да ће, с обзиром да већ двије године пише колумне за дневни лист "Политика", ускоро све оне бити објављене у збирку под насловом "Једноставни људи".
"Колумне су писане у форми кратких прича у којима има бунта, говоре о људима, обичним људима, који живе један обичан, нормалан живот а суочавају се са ненормалним проблемима", рекла је Михићева, додајући да би зборник колумни требало да се појави у књижарама, наредних мјесец и по дана.
У свом првом роману Ивана Михић бави се темама од виталног интереса за већину дјевојака у савременом свијету. У роману "Лед" ауторка снажним стилом освјетљава феномен отуђења, потенциран трауматичним дејством глобалне финансијске кризе.
Одушевљена реаговањем бројних посјетилаца, Ивана Михић је изјавила да вјерује да ће ускоро поново доћи у Бијељину те да ће повод за тај долазак бити зборник колумни "Једноставни људи" (Извор "Срна")

 

 

 

 
 На врх