Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
19. новембар 2012. године обиљежено 80 година од оснивања Библиотеке
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Обиљежено 80 година рада Библиотеке "Филип Вишњић" Бијељина

Народна библиотека „Филип Вишњић“ у Бијељини, која је данас обиљежила 80 година рада, носилац је културних активности, не само у Семберији, него и шире, и има сарадњу са свим библиотекама у региону, рекао је директор  Јован Цвјетковић.

Наша установа сваке године повећава број чланова, што показује да треба наћи начин да се привуче што већи број читалаца и грађана да читају и посјећују културне активности које приређујемо“, рекао је Цвјетковић.  Он је истакао да је поносан на дигиталну библиотеку, јер је, осим у Бањалуци, ова Библиотека у Бијељини је друга у Републици Српској и БиХ која располаже опремом за дигитализацију, те је дигитализован велики број старих и ријетких књига и завичајна збирка.  Цвјетковић је најавио да ће Народна библиотека наставити да обогаћује фонд књига, прије свега, стручне литературе, ради великог броја студената и грађана којима је свакодневно неопходна та литература.  На обиљежавању 80 година постојања Народне библиотеке „Филип Вишњић“ у Бијељини уручена су бројна признања. Признање „Читалац библиотеке“ добила је пензионисани професор српског језика Весна Капетанов, која је 50 година члан ове установе. Признање „Сарадник библиотеке“ добио је Недељко Терзић , књижевник и пјесник из Сремске Митровице који већ десет година изузетно успјешно води пјесничку радионицу у бијељинској библиотеци о чему свједочи готово 400 освојених награда наших младих пјесника на више међународних такмичења. Признање „Пријатељ библиотеке“ добио је проф.др Будимир Стакић , који је у више наврата последњих неколико година лично купио за библиотеку велики број изузетно вриједних књига и компјутера. Признање „Савремени библиотекар“ добила је Снежана Стевић , која готово 20 година изузетно предано обавља посао библиотекара у нашој библиотеци и која је и за обиљежавање овог значајног јубилеја припремила изложбу под називом - 80 година Народне библиотеке „Филип Вишњић“.

 О историјату Библиотеке говорила је накадашњи руководилац ове установе

мр Љиљана Лукић, која је истакла да та установа представља стожер културе.  Она је рекла да су библиотеку 1932. године основали ентузијасти - љекар Војислав Кецмановић, ветеринар Јоаким Перендија, професор Никола Мачкић и студент Михајло Богдановић. Библиотекар Валентина Живић припремила је сјајно предавање о врло богатој дигиталној колекцији Народне библиотеке „Филип Вишњић“ док је проф.др Сава Ћеклић који је такође својевремено био руководилац Народне библиотеке „Филип Вишњић“ говорио о библиотеци као ризници ума.

 У програму обиљежавања 80 година библиотеке учествовали су и ученици Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ :

 -Славица Божић , ученица првог разреда Средње музичке школе, одсјек соло пјевање, у класи професорице Миреле Гернач, извела је композицију Петра Коњевића „ Трипут ти чукња“ уз клавирску пратњу Славише Стојановића.

  -Андреа Галац , ученица четвртог разреда Основне музичке школе , одсјек флаута, у класи професорице Милице Гајић и уз клавирску пратњу Бојана Софренића , извела је дјело Вебера „Цигански Капричо“

   -Ана Петричевић , ученица другог разреда Средње музичке школе , одсјек виолина, у класи професорице Евелине Папроцкаје, извела је дјело Телемана „Фантазија за виолину соло I став Сичилијана“ .

   Поводом обиљежавања 80 година  организована је и продајна изложба књига испред библиотеке док је  у уторак 20.Новембра свим грађанима омогућено учлањење уз 80% попуста, што значи да ће ученици , студенти и пензионери умјесто 10 КМ за годишњу чланску карту издвојити само 2 КМ док ће запослени умјесто 20 КМ платити  4 КМ.

 

                               

                           

 
 На врх