Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
5. септембар 2014. године Одржано културно-хуманитарно вече
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Млади социјалдемократи /МСД/ Бијељина, у сарадњи са Народном библиотеком "Филип Вишњић" у овом граду, организовали су културно-хуманитарно вече на којој су прикупили 300 КМ које ће донирати Удружењу "Нада" Бијељина, које брине о дјеци са посебним потребама.

 

 

На културно-хуманитарној вечери, пред бројном публиком, наступили су глумци Аматерског позоришта "Сцена" из Бијељине, изводећи одломак из Нушићевог "Сумњивог лица", као и награђивани афористичар из Зворника Станислав Томић, уз пратњу акустичне гитаре.

Свој допринос дао је вечерас и млади бесједник из Бијељине Немања Симикић, који је специјално за ово вече написао бесједу о хуманости.

Ову прилику, чланови МСД Бијељина искористили су да Народној библиотеци донирају одређени број књига, неопходне стручне литературе за ову установу.

Предсједник МСД Бијељина Александар Ђурђевић рекао је да је првобитна идеја била да се организује вече културе у библиотеци, јер је у граду мало оваквих догађаја.

"Ипак, како се идеја развијала, одлучили смо да учинимо, истовремено, још једну хуману ствар, односно, да у овој вечери прикупимо одређени износ новца који ћемо донирати онима којима је веома потребан", рекао је Ђурђевић.

Он је подсјетио да Удружење "Нада" брине о најосјетљивијој категорији дјеце, а да нема ни своје просторије за рад, као и да ће им свака помоћ сигурно добро доћи.

Директор Народне библиотеке "Филип Вишњић" Бијељина Јован Цвјетковић захвалио је МСД на организацији ове вечери, као и на донацији.

"МСД нам је донирао значајну стручну литературу, неопходну корисницима наших услуга и нашим члановима", рекао је Цвјетковић и похвалио акцију МСД која, осим културног, има и хумани карактер.

Цвјетковић напомиње да ће добровљни прилози, прикупљени вечерас, бити уручени онима којима су најпотребнији.

"Ово је порука свим младим људима који треба да имају тај хумани карактер, као и осталим суграђанима да могу организовати сличне акције", рекао је Цвјетковић и позвао младе да долазе у Библиотеку, у којој су, како каже, најбројнији чланови управо они - студенти , средњошколци, најмлађи читаоци, али и они који пишу докторске и  магистарске дисертације.

 
 На врх