Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
7. септембар 2014. године Презентација државе Израел у библиотеци
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Израел је ријечју и сликом у Народној библиотеци "Филип Вишњић" презентовао директор бијељинске Болнице "Свети Врачеви" Синиша Максимовић, након петнаестодневне посјете овој земљи.

Максимовић је у Израелу учествовао на 11. Међународном курсу "Развој и организација траума система у условима масовних повређивања" у болници Рамбам у Хаифи."Презентацију сам припремао као знак захвалности и поштовања према држави Израел и људима који су били добри домаћини, посебно у болници Рамбам", рекао је Максимовић и додао да му је намјера, прије свега, била да о томе упозна колеге и пријатеље.Он је напоменуо да је ова презентација о Израелу истовремено и презентација израелске медицине, али и других занимљивости из, како каже Максимовић, пријатељске и драге земље.

Презентацији су присуствовали и господин Милорад Додик, предсједник Републике Српске, госпођа Жељка Цвијановић, предсједница Владе РС и господин Арие Ливне, шеф Представништва Републике Српске у Израелу.

 Предсједник Додик је на презентацији рекао да су Израел и Српска постали блиски и као државе и као народи."У том погледу створили смо услове да се управо овакве едукације и многе друге ствари културног, образовног, па и привредног нивоа дешавају на релацији Република Српска - Израел", истакао је предсједник Српске.Он је додао да је увијек када се прича о Израелу, Република Српска ту и жели да подржи сваки напор било кога у Српској да шири ово пријатељство."Ова презентација сигурно је један од начина на који то можемо још боље да сагледамо и још боље да упознамо", рекао је Додик, нагласивши да је Максимовић упознао присутне са, "за Израел лијепим, а за нас још непознатим осјећајем боравка у самом Израелу".

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је свака сарадња са Израелом драгоцјена, као што је и свако искуство понесено из ове земље.

"Увијек говорим да, осим тога што Влада и институције Српске добро сарађују са институцијама државе Израел, што имамо добре економско-политичке односе, важно је да се та сарадња спушта и на нивое локалних заједница, свих институција значајних за друштво", рекла је Цвијановићева.

Арие Ливне, , рекао је да је велика част бити са људима окупљеним да чују искуства оних који су боравили у Израелу."Израел је земља о којој вриједи причати и посјетити је", рекао је Ливне.Он је изразио посебну срећу и задовољство због добрих односа Израела и Републике Српске.

 
 На врх