Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Септембар 2014
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Ден Браун - Инферно

Роман "Инферно" се наслања на радњу претходна три остварења, а инспирација славном књижевнику за нову књигу је истоимена поема Дантеа Алигијерија, која означава пакао и са њом Данте читаоце и уводи у своје ремек-дело "Божанствена комедија"!

Ден Браун нас поново води на путовање кроз мрачне пределе људског ума, где се рађају грандиозне и опасне идеје...

Да ли Инферно за човечанство значи Пакао, Чистилиште или Спасење? Роберт Лангдон се буди у болничком кревету, под седативима и потпуно дезоријентисан... Несвестан тренутка када је стигао у Фиренцу, сазнаје да је погођен у главу и да га је од смрти спасло само чудо...

Сијена Брукс, веома интелигентна и згодна млада докторка, чини све како би професору симбологије помогла да измакне из канџи Конзорцијума - моћне организације која га бесомучно гони кроз три европска града...

Неколико супротстављених страна утркује се око једне једине информације! Где је скривено мистериозно и смртоносно ремек-дело што прети човечанству, које је само један човек у стању да нађе? Професор историје, уметности и симбологије вешто тумачи и најзагонетније трагове које за собом оставља имућни геније генетског инжењеринга...

Вилијем Пол Јанг  - Колиба

 

Шестогодишња Миси, најмлађа кћи Мекензија Алена, отета је за време породичног летовања, а докази да је вероватно свирепо убијена пронађени су у напуштеној колиби дубоко у дивљини Орегона. Четири године касније, усред своје Велике туге, Мек добија сумњиву поруку, којом га неко, наизглед Бог, позива да следећег викенда дође у ту колибу.

Упркос здравом разуму, он у мрачно зимско поподне стиже до колибе и враћа се у свој најгори кошмар. Оно што ће тамо затећи заувек ће га изменити.

У свету у ком је вера све неважнија, Колиба се рве с безвременим питањем: „Где је Бог у свету испуњеном неизрецивим болом?“ Одговори које ће Мек добити запањиће вас и можда преобразити као што су преобразили њега. Пожелећете да сви које познајете прочитају ову књигу.

„Читајући Колибу схватио сам да су питања која се појављују у овом неодољивом роману она иста која носим дубоко у себи. Лепота ове књиге није у томе што она даје лаке одговоре на мучна питања, него у томе што вас позива ближе Богу милосрђа и љубави, у коме налазимо наду и исцељење.”

Џим Палмер, аутор романа Божанствени нико

„Ако је Бог свемогућ и пун љубави, зашто у свету и даље постоје бол и зло? Ова књига пружа запањујуће креативан и јасан одговор на најстарије питање на свету. Колиба је дефинитивно једна од најбољих књига које сам икада прочитао.”

Џејмс Рајл, аутор књиге Нилски коњ у врту

 

Момо Капор – Уна

Књижевни феномен Моме Капора присутан је у насој књижевности више од две деценије. Један од најчитанијих наших писаца, необичном непосредношћу и лакоћом осваја пажњу читалачке публике, пишући на рубу коментара и свакодневних рефлексија о стварности наших времена и њихових протагониста.

Капорово умеће фасцинације заснива се на различитим знањима и истанчаним даровима опажања и рашчлањавања стварности и облика живота, његових појавних форми и дубина. Сведочећи увек из времена, Капор нашем времену додаје његову заборављену коренску повезаност која у формама свакодневних гестова, памћења и ликова обликује његове јунаке и обележава њихову судбину. Капорова пристрасност као писца, од оне је пристрасности која је на страни читаоца, на страни оних облика ослобађања од предрасуда које би да нас одвезу од емоција и чистоте непосредности и блискости малих ствари и топлине митологија преживљавања. Капоров сентиментализам и елегантна ироничност су облик одбране од нерасудних снага света зла и живота.

 

 

 
 На врх