Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Децембар 2014
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Кетрин Лем – Девојке су са сатурна момци са јупитера

 

Кетрин Лем открива како се момци и девојке (бића са различиитх планета) понашају приликом дружења, заљубљивања, раскида... Ова духовита књига истражује различите светове у којима младићи живе, разлику у начину на који посматрају живот, као и начин преживљавања судара та два света.

Дајана Еванс – 26 а

 

На спољашњој страни врата своје собе Џорџија и Беси су кредом написале "26а", а на унутрашњој "Џ + Б", у висини погледа, одмах изнад браве. То је била додатна димензија, поред вида, слуха, мириса, додира и укуса. Ту се свет умножавао и проширивао, јер је представлајо збир два бића.

Идентичне близанке Џорџија и Беси живе у поткровљу куће број 26 у Авенији Вејфер. У њему се крију табуреи, нектарине и тајне, а улазак без куцања је забрањен. На доњим спратовима нема такве хармоније. Њихова мајка, Нигеријка, ставља кајенски бибер у јоркширски пудинг и на чудне начине се бори са носталгијом; отац разјарен тумара улицама Низдена, опседнут демонима који га прате још од детињства у Дербиширу. Приморане да стварају сопствени идентитет, кћерке Хантерових граде свој свет. Старија сестра Бел открива секс, високе потпетице и фризирање бет хемијских препарата, близанке сањају о тооме да створе империју палачинки, а њихова сестрица Кеми учи да плеше попут Мајкла Џексона. Али када стварност закуца на врата, снови из детињства почињу да се руше. Како ће се Џорџија и Беси изборити са светом у којем владају раздвојеност и усамљеност, и која је од њих две јача?

Изузетно духовит и разорно потресан, 26а је изванредан дебитантски роман. Делом бајковит, а делом кошмаран, креће се од свакодневног до магичног, од појединачног до општег, са много дара и маште. Намењен је свима онима који су имали детињство и свима онима који знају шта значи изгубити га.

Стив Кол – Проклетство мора

 

Тегс није обичан диносаурус – он је Астросаурус! Он је капетан чудесног свемирског брода Сауропод ДСС и одлази у опасну мисију да се бори против зла заједно са својом оданом посадом:

Џипси, Арксом и Игијем!

Огромно морско чудовиште налази се на слободи у воденом свету Аква Минор, а астросауруси су дошли да помогну. Али када су се Тегс и Џипси спустили на дно мора да га истраже, наишли су на ВЕЛИКУ невољу...

 

 
 На врх