Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина


телефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Од понедјељка до петка од 7:30 до 19 сати
 

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Почетна
Јануар 2015
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Ју Несбе - Снешко

„Ју Несбе има неко несхватљиво умеће да сасвим престрави читаоце, а Снешко нипошто није изузетак од тог правила.“ Metro

Новембар је, и Осло је прекрио први снег. По повратку кући с посла Бирта Бекер хвали Снешка Белића којег су њен син и муж направили у дворишту. Међутим, нису га направили они. Породица збуњено прилази прозору да види Снешка и син схвата да је он окренут према кући. Црне очи гледају право кроз прозор. У њих.

Вишем инспектору Харију Хулеу стигло је анонимно писмо. У потпису стоји „Снешко“. Касније Хари открива низ узнемирујућих сличности међу застарелим случајевима несталих лица. Удатим, породичним женама губи се сваки траг на дан првог снега. Исте те ноћи Силвија Отерсен граби кроз први снег у шуми надомак Осла. Зна да јој живот зависи од бекства, али не зна шта је гони. Срећом, не зна ни шта је чека на путу...

„Да ли ће тајанствени убица, назван по снежној визиткарти коју оставља на месту злочина надмудрити Харија Хулеа, у чијем резимеу стоји и семинар о серијским убицама при ФБИ? Па, нећемо вам ништа разоткрити, осим да ће ствари постати врло хладне – и мрачне.“ Philadelphia Inquirer

„Несбе с правом слови за најпризнатијег писца трилера у Норвешкој. Оно што Хари Хуле открије заувек ће променти ваше мишљење о белом добричини. Снешко је изванредан трилер који ће пореметити вашу дремку док напољу веје.“ National Public Radio (USA)

„Несбе је Пикасо норвешког кримића: ликови су живописни до детаља, елегантно укомпоновани у причу. А та прича није само овај роман већ читав серијал – на путу да постане најбољи у историји норвешког криминалистичког романа.“ Stavanger Aftenblad

 

Пауло Коељо – Рукопис откривен у Акри

Аутор Алхемичара доноси својим читаоцима нови дар.

Четрнаести јул 1099. године. Јерусалим ишчекује напад крсташа. Унутар градских зидина мушкарци и жене свих узраста и вероисповести окупили су се да чују тајновитог човека познатог као Копт. Људи траже да им говори о њиховим страховима, непријатељима и борби. Данас, много векова касније, одговори овог мудрог човека сведочанство су о непролазним људским вредностима. Ко смо, чега се бојимо и чему се надамо сазнаћемо унутрашњим знањем и вером а не кроз недаће које нас окружују.

„Поражен је само онај ко одустане.“

Меша Селимовић – Острво

Двоје људи на усамљеном острву покушавају да поврате смисао који је бесповратно истекао из живота; да надокнаде године проведене у испразности и симулакруму живота који је, сопственом рутином, опустошио самог себе - то би био кратак кроки садржај романа Острво.

Човјек и жена покушавају да нађу замјену за вјеру у живот посматрајући једно друго; свако са своје стране самотног острва душе изгубљене негдје између достигнутог и недостингнутог, бића и небића.

 

 
 На врх