Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Март 2015
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Чувари тајне Обреновића - Бранко Чанковић

Као млада девојка, Љубица Илић није могла ни да наслути какав улог носи њен избор између младог учитеља Ристе Капларевића и официра Краљеве војске Лазара Вулевића. Улог се повећава тиме што је њен супруг, одлуком новог председника владе и начелника генералштаба Душана Симовића, постао једини чувар докумената који крију тајну династије Обреновић.

Док влада Краљевине Југославије и њој најближи људи беже у Лондон, Љубица и Лазар са децом остају на територији окупиране Србије, а онда део породице Вулевић доспева до територије НДХ...

Да ли ће им чување тајне о Обреновићима и могућем исходу њихових међудинастичких тензија с Карађорђевићима помоћи да преживе, и у чему је дотична тајна? Како ће на судбину прогнане породице која зна нешто о чему нико други не може ни да сања утицати Риста Капларевић, који је дуго патио због Љубичиног одбијања пре него што је постао један од моћника нове државе? Одговори на ова питања прерастају у узбудљиву и убедљиву причу о љубави и проклетству историје на Балкану.

 

Двострука превара - Џејмс Патерсон

„Чак и ако нисте обожавалац Алекса Кроса, уживаћете у овом трилеру. Свакако сврстајте Двоструку превару у списак штива за читање.“ BestsellersWorld.com

Управо кад је Алекс помислио да се примирио у устаљеном распореду психотерапија с пацијентима, опет се затекао у игри – овог пута да ухвати злочиначког генија без премца.

Поплава сложених убистава у Вашингтону доводи целу Источну обалу у стање напетости. Та убиства нису ни налик онима које су Алекс Крос и детектив Бриана Стоун, његова нова девојка, дотад видели. Са сваким следећим убиством случај постаје све сложенији. Алекс зна само једно: убица ужива кад има велику публику.

Док се језиви призори жртава појављују широм града изазивајући и хистерију у медијима, Алексу је све јасније да је човек ког јури геније ужаса – и да жуди за славом. Убица се поиграва читавим градом – и неће стати ни пред чим док не постане најстрашнија звезда коју је Вашингтон видео.

„Двострука превара је досад једно од најбољих Патерсонових дела, пуно акције и узбуђења. Овај роман се чита уз осећај да нешто крупно стиже од Кроса и његовог творца.“ Bookreporter.com

 

Љубав у доба кокаина - Симонида Милојковић

Нови роман ауторке бестселера Грабљивица.

Љубав у доба кокаина је драматична и поразна исповест београдске студенткиње, коју је њен младић гурнуо у пакао дроге. Главна јунакиња Нина заљубљује се у свог вршњака, заводника и козера Марка, и постаје зависна од његове пажње и љубави. Али њен свет се руши кад је се он засити и кад је остави. Спремна је на све да би га поново вратила, а када јој он у једном ноћном клубу понуди кокаин, без размишљања прихвата: тако се њеној зависности од љубави придружује и зависност од тешких дрога...

Ни у свом новом роману ауторка Грабљивице не преза да ствари назове својим именима, стварајући уверљиве и препознатљиве ликове једне изгубљене генерације у земљи без наде и илузија, и водећи радњу лако и једноставно. Посебну боју овом новом роману о странпутицама данашњих младих људи дају непосредан исповедни тон главне јунакиње, обраћање без увијања и прећуткивања, отворено и без кајања.

 

 
 На врх