Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Мај 2015
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Наш отац - Љиљана Хабјановић Ђуровић

 

Роман "Наш отац" је потресна и истинита прича о једном оцу и једној кћери, који су се срели први пут после четрдесет три године. Са њом су биле њене успомене. Са њим његова кћи из другог брака. Тај сусрет донео је коначно разрешење њихове животне драме.

 

 

 

Исусови мемоари – Вук Драшковић

Роман који наставља тамо где је стао култни роман Нож!

...Прочу се, убрзо, и да су сви из Доње Чемернице бачени у јаму, у неколико јама, јер је било јама колико и прича, и да је шумар Рифат преживео. Једна чобаница, Српкиња, у свакој причи имала је другачије име, чула га како јечи у јами, спустила му уже, извукла га некако, сакрила га у неку пећину, ту га, у потаји, хранила и појила. Отишао је некуд, нико не зна где.

...Мој Ханибал је рођен у Доњој Чемерници, али он нити је муслиман нити је православац, он је пас, само пас, и паметнији је од свих вас.

...Мајке, очеви, баке и дедови изгубљених јединаца вешали су црне барјаке на куће, а на кућна врата довлачили трње. Поштован је страшни обичај да се, трњем на кућном прагу, објави да је нестао син јединац и да ће, и те породице и куће, да нестане.

Хроми фоторепортер Вељко Вујовић, коме је надимак Ћопави Исус, камером и пером сведочи о смрти Југославије, о старим и новим мржњама, новим злочинима и злочинцима. У новом роману Вука Драшковића поједини описи грађанског рата 90-их година прошлог века, Београда у време таласа демонстрација, Вељковог завичаја и породице у Херцеговини, закулисних игара иза којих се крију недодирљиви богови рата – спадају у антологијске странице новије српске прозе.

„Овако књижевно уверљивог и потресног антиратног романа нема у новијој српској књижевности. Две деценије од рата деведесетих појављује се први роман ни на чијој страни у националном и идеолошком смислу, драма јединке која поприма размере античке трагедије.“ Љиљана Шоп

Блудни син – Чарлс Буковски

 

Роман „Блудни син“ увод је у аутобиографску сагу Ч. Буковског. Наслов оригинала: „Хам он Рyе“ реплика је на Селинџеровог „ Ловца у житу“. Одрастање и бунтовиштво младог човека је оно што повезује ова два романа. Књига је посвећена очевима...

 

 

 
 На врх