Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Јун 2015
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У име љубави - Ивана Кузмановић

 

наслеђе – страх – сазревање – рађање – патња – буђење

Ауторка бестселера Од када сам се заволела – волим.

Роман о снази љубави и храбрости да се њена моћ искуси.

Хепиенд се не догађа само у филмовима и књигама. Он може да буде ствар избора, јер „срећа је питање одлуке и зато понеко заувек остане у кругу понављања, а неко се осмели и искорачи“.

Славица је провела године покушавајући да исцели ране које јој је нанео црнокоси младић, тешећи се да ће га стићи заслужена казна. А онда, петнаест година касније, путеви су им се укрстили на месту на којем су се томе најмање надали. Бранко је сада неко сасвим другачији, неко коме су опрост и љубав преко потребни. Многобројна искушења су пред њима. Награда је – нови живот.

Јунаци новог романа Иване Кузмановић живе свуда око нас и у нама. Бол и емоционалне ожиљке добили су од родитеља у наслеђе. Постали су жртве или џелати. Недостатак љубави и неразумевање гурнули су их на периферију живота, у болест, изолацију, деструкцију, тугу. Ипак, они су успели да преокрену своје судбине...

„...мислим да се прилика указује свакоме, само је неко види, неко не... У књижарама су све књиге доступне, па се ипак неко одлучује за лаке љубиће, а неко за литературу која освешћује. Исто је и у животу. Наравно, шта год да изабереш платићеш одређену цену. И увек када се за једно одлучујеш нешто друго одбијаш. А највећи проблем нас људи је што бисмо хтели да имамо све. Тако почињемо да правимо рачун у једначини са много непознатих...“

Ако је претходна књига Од када сам се заволела – волим покретала процесе на нивоу релативно јасних емоција и мисли, ова покреће на нивоу најдубљих слојева бића. Роман У име Љубави носи универзалне принципе, подједнако важне за оба пола и за све генерације.

Ученица професора Џојса – Љиљана Томановић Пономарев

 

Шта учинити кад нестане страсти у браку? Преварити супружника, развести се или трпети надајући се да страст може оживети?

Осамнаестогодишња лепотица Мања, Црногорка из имућне бокељске породице, на почетку XX века, пред Први светски рат, похађа часове енглеског језика у Трсту код чувеног писца Џемса Џојса, који убрзо постаје њен ментор. Иако образована и отвореног духа, она погрешно схвата књижевникове савете о слободи и људској потреби за авантуром, и заљубљује се у барона Де Росетија, средовечног италијанског заводника који јој одузима невиност. После овог скандала, Мању присилно враћају у Боку Которску и удају за Филипа, њеног најбољег друга из младости. У провинцијској конзервативној средини Мања почиње да осећа досаду и усамљеност, а Филип не успева да задовољи њене сексуалне апетите које је пробудио италијански женскарош. Префињена Мања дуго успешно одолева искушењима све док се не појави Марко, због кога ће њен брак поћи странпутицом, баш као што је то у писмима антиципирао Џојс…

Овај дирљиви роман преиспитује границе љубави у упечатљивој причи о амбицијама и издаји, изневереним очекивањима и верности, али пре свега о наглим променама у животу, и о томе шта се догоди кад нас заслепи страст.

Моћ жеље - Водич за животни оптимизам – Зорица Карановић

 

Сами себи смо, парадоксално, највећи непријатељи. Колико често се запитамо „не знам да ли ћу то моћи“, „чему све то“ или „има ли то уопште ефекта“? Многи наши проблеми проистичу из недостатка вере у себе. Оно што желимо углавном нас спутава, уместо да нас подстиче.

Људи често живе живот „као по казни“ јер се кају због оног што су урадили и не могу себи то да опросте. Али то је само пречица за депресију и отуђење.

Овај водич за животни оптимизам ће вам ослободити ум, прочистити чула и удахнути животну енергију коју раније нисте осетили или нисте знали да је имате у себи. Лепота живота је у нама, а не у стварима и појавама које нас окружују. Наши циљеви у животу су заправо наше жеље.

Кад оствари жељу, човек осети задовољство. А уколико је та жеља изузетно важна, онда њено остварење води ка достизању среће. Срећни и задовољни људи су увек успешни јер се не такмиче са другима него живе у складу са својим вредностима и жељама.

Др Зорица Карановић у својој најновијој књизи Моћ жеље представља низ стручних савета, сугестија и примера из свакодневног живота који ће вам помоћи да побољшате живот и помирите се са собом јер само тако можете да се помирите и са светом који вас окружује.

 

 
 На врх