Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Јануар 2016
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Хари Потер и Камен мудрости – Џоан К. Роулинг

Дјечак по имену Харрy Поттер живи са тетком и теетком јер му је родитеље убио зли чаробјнак по имену Волдеморт.Тетка и тетак су му рекли да су они погинули у саобраћајној несрећи. Харрy пуни 11 година и добива писмо од школе за чаробњаке и вјештице по имену Хогwартс.Тетак тетка, њихов син и Харрy се селе на пусти оток јер је тетак мислио да их неће пронаћи тамо, али један полу див по имену Хагрид долази по Харрyа. Они иду прво у Лондон како би Харрy могао да купи све ствари које су му потребне. Хагрид Харрyу даје карту за перон. Харрy проналази тај перон ту је срео Рона Wеаслyа. Касније у возу је срео и Хермиону Грангер. Када дођу у Хогwартс отвара се церемонија примања нових ученика. Стављају им шешир који их одређује у који ће дом ићи.

Имају 4 дома :Грифендоор, Хуфеллпаф, Реwенцлоw и Слyтерин. Харрy, Рон и Хермиона су проглашени да иду у најбољи дом у школи Грифендоор. Касније Харрy постаје члан Грефендоорског тима у Qвидицу. Њих троје почну сумњати да професор Снапе који предаје у тој школи покушава украсти камен мудрости, али када прођу кроз све препреке, и одиграју партију шаха који их је дошао здравља. Харрy сам креће даље и када је дошао до мјеста гдје би требао да буде камен мудрости он умјесто професора Снапеа види Професора Qурелла. Он стално носа свој турбан и сада кад је Харрy дошао он га скине и на потиљку му се створи лице Волдеморта. Харрy га још једном успјева поразити. Доле га проналази директор те школе Думбелдор. Он се опет срео са својим пријатељима. Ту је дошао крај те школске године и Грифендоор је имао највише бодова и самим тим освоји пехар за најбољи дом те школе. Кад су кренули кући он је био тужан јер је морао да се врати међу тетка и тетку и њиховог одвратног сина. Прије него је ушао у воз Хагрид га зове и даје му чаробни албум његових родитеља.

Школа за виле – Зорица Кубуровић

Придружите се вилама Ведрић и Светлић у њиховим пустоловинама и искушењима у свету Вилинског царства.

Ведрић и Светлић живе у свету људи не слутећи да им је мајка вилинска принцеза и да су и оне саме виле. Њихови свакодневни несташлуци све више личе на мала чуда и мајка схвата да је време да им открије ко су и одведе их у Вилинско царство да уче у школи за виле.

Заједно с њима на пут креће и вештица Маргерита. Да би могле остати у Вилинском царству, њихова бака, Краљица Магичних Ствари, тражи од девојчица да испуне три страшна и тешка задатка: да јој доносу живу и мртву воду из Света бајки, да из Подземног света доводу богињу Персефону, и да ослободе од чаролије Краљицу патуљака.

Хоће ли Ведрић и Светлић успети да се изборе с овим тешким задацима? Хоће ли бити примљене у школу за виле? Каква ће све необична бића срести и чудеса видети у овој авантури? Да ли ће икада поново видети свог тату који је остао у свету људи? А ко ће им постати најбоља другарица?

Брзо, брзо! Похитај да видиш шта се догађа у школи за виле!

Ово је роман за сву децу која уживају у маштању. Зачас ћете и сами постати виле и вилењаци дружећи се с необичним вилинским другарицама.

Препусти се - Сара Дезен

Да ли упознајући друге можемо боље разумети себе?

Ауторка бестселера Само слушај.

„Знаш, не би требало да се стидиш ако не умеш да возиш бицикл“, рекао је Ели.
„Умем да возим бицикл“, одговорила сам. „Само... нисам имала прилику неко време.“

Вожња бициклом једна је од многих ствари које је Оден пропустила. Чак и пре него што су јој се родитељи развели, прихватила је улогу стармале која никад не прави проблеме и усредсређена је на школу како би задовољила своју захтевну мајку.

Лето пре поласка на факултет проводи у малом приморском граду Колбију с оцем, његовом новом женом и њиховом бебом. Због посла у помодном бутику упознаје се са светом девојака и њихових дружења, разговора и романси. А ту је и Ели, занимљив усамљеник. Будући да и он пати од несанице, Ели упознаје Оден с ноћним животом у Колбију. Заједно се упуштају у потрагу: Оден да искуси безбрижни тинејџерски живот који јој је био ускраћен; Ели да остави један трагичан случај за собом. Сместите двоје усамљеника у љупки приморски градић с безброј дугих летњих ноћи и може се догодити готово све.

„Приказује доживљање лета као златног прага између прошлих кајања и будућих непознаница, времена које блиста слатким обећањем садашњости.“
The Washington Post

„Бесане ноћи никад нису звучале тако романтично.“
Seventeen

„Помаже нам да схватимо како људи нису увек онакви каквим нам се чине и да увек има времена за промену. Чудесна књига!“
National Public Radio: The Roundtable

 

 
 На врх