Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Уторак, 21. фебруар 2017. године Љиљана Хабјановић представила књигу "Онда је дошла добра вила"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Српски писац Љиљана Хабјановић у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини представила је свој четрнаести роман "Онда је дошла добра вила" за који каже да је савремена породична драма о безусловној љубави и књига у славу породице.

 

"Ово је књига о опасностима које вребају нашу децу, о духу времена које живимо, то је књига која младе опомиње да им слободу могу дати само они који их истински воле, а сви други користе обећања о слободи да би их заробили", рекла је Хабјановићева новинарима уочи промоције за коју се у градској библиотеци тражила столица више.

Према њеним ријечима, роман прати породичну драму мајке и сина кроз различите фазе, у периоду када дијете почне да се одваја од мајке, када мајка почне да губи дијете и да стрепи од онога што би оно могло да каже или уради, те када мајка најзад схвати да је њена љубав заиста безусловна. "То је књига која родитеље подсећа да морају често да постављају себи питање и да се труде да увек знају одговор на питање - где је, са ким је и шта ради моје дете", истиче Хабјановићева.

Она каже да је до сада објавила три књиге из световног циклуса, три породична романа и осам романа из духовног циклуса, њене књиге преведене су на 15 језика, а спрема и нову књигу за коју је открила само да је из духовног циклуса. "Верујем да су све књиге већ негде написане и да само, када дође час за њихово објављивање, понеко од писаца добије милост Божију да може да је искуца на компјутеру и да је потпише својим именом", рекла је Хабјановићева.

Од почетка свог писања бави се духовним, вјером и злоупотребом човјекове потребе да вјерује, а суштином, смислом и сврхом људског живота бави се у свим романима. Хабјановићева каже и да више воли да пише књиге из духовног циклуса јер је припрема и писање тих књига обогаћује, јача и учи да боље разумије и да више воли друге људе. "Моја најдража књига која превазилази не само моју књижевну каријеру него и сав мој живот је роман `Петкана`", рекла је Хабјановићева.

Овај роман је почела да пише на компујутеру, али је компјутер сваког дана "гутао" написано, па је након четири дана почела да пише руком и највећи дио тог романа написан је руком. Хабјановићева каже да књиге углавном пише на компјутеру, али да руком написано има другачију реченицу и другачију суштину писања.

Према њеним ријечима, један од три главна лика у роману "Сјај у оку звезде", лик младе царице Теодоре, написала је руком и то је овој књизи дало специфичну динамику и различиту фреквенцију. Представљење књиге "Онда је дошла добра вила" Љиљане Хабјановић Ђуровић одржано је на Дан матерњег језика и у години у којој Народна библиотека "Филип Вишњић" у Бијељини слави 85 година рада.

 

 
 На врх