Субота, 3. новембар 2016. године Седми међународни сусрети младих пјесника
Штампа

Народна библиотека „Филип Вишњић“ организатор је Седмих сусрета младих пјесника са тромеђе Републике Српске, Србије и Хрватске, на којим је учествовало 12 пјесника из Сремске Митровице, Вуковара и Бијељине.

 

Према ријечима директора Библиотеке Јована Цвјетковића, ово је традиционална манифестација коју организује ова установа, а млади пјесници су писали пјесме које ће бити објављене у зборнику, који излази крајем године.

"Ово је прилика да на једном мјесту, по седми пут, скупимо младе пјеснике који су већ постали и озбиљни млади писци", рекао је Цвјетковић изразивши увјерење да ће они, у будућности, сачувати лијепе успомене на Бијељину.

Цвјетковић је истакао да се сваке године међу младим пјесницима појављује неко ново име, те изразио увјерење да ће тако бити и ове године.

Он је додао да међу овим младим ствараоцима има и оних који пишу и прозу. Недељко Терзић, руководилац Књижевне радионице на Међународним сусретима младих писаца, рекао је да, осим што се дјеца из три земље сваке године састају и друже, они на оваквим сусретима стичу и нека нова сазнања.

"До сада смо имали теме којима смо се бавили и која дјеци користе у њиховом стваралаштву, Са дјецом ћемо данас размијенити мишљење и о теми `инспирација", рекао је Терзић новинарима.

Он је додао да ће и на овим сусретима бити "створено" једно ново књижевно дјело, зборник дјечијих радова, који ће бити објављен крајем године. "То ће бити трајна успомена на ова дружења", рекао је Терзић.

Бојана Патковић, предсједник КУД-а "Слога" из Вуковара, рекла је да Вуковар наставља традицију сусрета дјеце из овог града, те да је велико задовољство гостовати у Бијељини.

"Најважније је да је дјеци овдје све добро организовано, да се друже и да добијају подстицај за ново и даље писање", рекла је Патковићева.

Рајко Секулић, директор Библиотеке у Сремској Митровици, рекао је да је овај град учествовао у свим досадашњим сусретима младих пјесника у Бијељини, оцијенивши манифестацију доста добром.