Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.
Фебруар 2018
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Име руже – Умберто Еко

 

Ванвременско дело које замењује нашу стварност сопственом.

Енглески фрањевачки монах Вилијам од Баскервила стиже у вешто скривену опатију у Алпима северне Италије. Прати га млади помоћник и бенедиктински искушеник Адсо од Мелка, који му помаже да расветли сурово убиство. Осим што је поприште злочина, овај надалеко чувени бенедиктински манастир, који већ вековима привлачи монахе из целе Европе, чува многе тајне, а међу њима и чувену библиотеку.
Док се Вилијам и Адсо хватају укоштац са замршеном загонетком препуном изазова и долазе до запањујућих сазнања, мистериозна убиства се нижу, а њих двојица улазе у траг старој јеретичкој књизи коју убица жели да задржи далеко од очију знатижељних монаха.

У јеку борбе за духовну и световну власт, Вилијам стоји на прагу открића оштроумног убице...

Сибир – Владимир Кецмановић

 

Балкански љубавни трилер саткан од барута, преваре и крви.

Кћи контроверзног српског бизнисмена једне ноћи сусреће оца за којим је расписана потерница. Тај сусрет окренуће њен живот наглавачке. Отац, за кога сви мисле да је ван земље, упознаје је са Микијем, жестоким момком који ће је одвести на „сигурно место“ и бити њен „чувар“. У кући, на девојци непознатој локацији, обоје убрзо схватају да су преварени: Мики бива оптужен да ју је отео! Уследиће нови заплети и расплет какав није могао да очекује нико.

Сибир је прича о транзицији, криминалу, љубави, илузијама, изневереним надама, покушајима грешних људи да се извуку из балканског блата и, по узору на ликове Достојевског, наставе нови живот у свом Сибиру.

„Прича у роману Сибир плени упечатљивошћу, искреношћу и зналачки градираним ритмом, а роман у целини нуди и доста повода за полемику која ће превазићи оквире стриктно књижевног. Сасвим довољно за нови књижарски хит, а можда и фина одступница пред покушај на пољу ако не традиционалније, а оно бар стилски опречније литературе.“ Зоран Јанковић, Поп боx

„Београд: журке без престанка, секс и дроге. То је свет у којем се креће нараторка овог љубавног трилера, кћер једног утицајног мафијашког боса. Владимир Кецмановић износи напету причу о њој и о превејаном гангстеру Микију, искиданом, суровом прозом којој нема премца и која се одликује ретком литерарном бескомпромисношћу.“ Андреас Рецер, Каталог Франфуртског сајма 2015.

„Силовита и самосвесна, суптилна, проза за 21. век.“ Весна Тријић, Блиц

Палп – Чарлс Буковски

 

Ово освежавајуће штиво има готово све врлине, а ниједну ману рукописа Чарлса Буковског....Све је, дакле, у том романчићу, од прве до последње странице, расни пулп фицтион, но та је петпарачкост више него намјерна; отуда и "самодефинишући" поднаслов књиге: "посвећено лошем писању". Главни јунак романа, приватни детектив Ник Билејн (а. к. а. Мики Спилејн? Ма, јооок...), "најбољи кљун у Л. А.", типични је полуупропаштени полуалкос, вишеструко разведен, резигниран и декинтиран, нихилистичком филозофирању склон, затечен пред избацивањем из офиса због неплаћања кирије; онда, међутим, у његов живот бане разблудни глас, а потом и неодољиви стас раскошне даме за коју се, авај, испоставља да се зове Госпођа Смрт - и то не без предобрих разлога - и да од Билејна очекује да пронађе за њу ни мање ни више него само тобоже мртвог - Луја Фердинанда Селина..
Теофил Панчић

 

 
 На врх