Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.
Октобар 2018
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Солунска 28 – Др Неле Карајлић

 

О новцу и страстима.

Прича о једној кући, једном граду и два света.

Након што је пред више од сто хиљада одушевљених читалаца са својим Фајронтом у Сарајеву освојио књижевну Лигу шампиона, Др Неле Карајлић нам представља свој први прави правцати роман!

Др Карајлић нас овога пута води у Београд с почетка двадесетог века, где се одвија прича коју вам до сада нико никада није испричао, а без које од сада неће моћи да се замисли ниједна озбиљнија историја града на ушћу Саве у Дунав.

Спајајући најбоље састојке јужноамеричког магијског реализма и сарајевског новог надреализма, Др Карајлић нам приповеда историју једне куће у дорћолској улици и води нас у простор са друге стране огледала, на самој тромеђи живота, смрти и вечности.

Солунска 28 је узбудљив роман о узбудљивим временима који ћете читати без даха до последње странице, а онда ћете желети још.

Кад је Ниче плакао – Ирвин Јалом

 

Кад је Ниче плакао је роман који прати живот истакнутих интелектуалаца с краја XIX вијека. Радња романа се дешава у Бечу и Италији, а њени протагонисти су стварне личности: истакнути љекар Јозеф Бројер, филозоф Фридрих Ниче, његова љубавница Лу Саломе, Ничеова сестра Елизабет, Бројерова пацијенткиња Берта Папенхајм, познатија као Ана О. и творац психоанализе Сигмунд Фројд.

Овај роман започиње доласком Лу Саломе код истакнутог љекара Јозефа Бројера. Долази у Беч како би га наговорила да помогне њеном драгом пријатељу, а некада љубавнику Фридриху Ничеу. Бројер не успијева да одоли заносној рускињи и прихвата изазов. Међутим, проблем настаје кад Лу захтијева од њега да настоји да лијечи Ничеа тако што ће он мислити да Бројер лијечи своје главобоље, а у ствари ће покушати да провири у његову душу и излијечи његове душевне патње. У почетку, Бројер је тај који исцрпно говори и који се отвара, а Ниче је неповјерљив и чува свој живот у строгој тајности. Тек када је Бројер почео да открива своје најдубље тајне и да се суочава са својим унутрашњим патњама, Ниче почиње да отвара и своју душу. Након мноштва успона и падова ова необична веза прераста у право пријатељство.

Ово је роман за све оне који воле романе фикције. Роман филозофских мисли и невјероватних догађаја. Уживајте читајући овај роман и открите истине и интриге ових истакнутих интелектуалаца, као и моћ иновативне технике лијечења- лијечење разговором.

Сестра из сенке – Лусинда Рајли

 

Трећи роман у серијалу Седам сестара.

Звезда Д’Аплијез је на животној прекретници после изненадне смрти свог вољеног оца – мистериозног милијардера, ког су његових шест кћерки назвале Тата Солт, пошто их је усвојио у разним крајевима света. Свакој од њих је оставио траг до правог порекла, али Звезда – најзагонетнија од свих сестара – оклева да закорачи из безбедности блиског пријатељства са сестром КеКе. У очајању, одлучује да пође за првим трагом који јој је остављен, који је доводи у антикварну књижару у Лондону, и ту јој се отвара читав један нови свет...

Стотину година раније, својеглава и независна Флора Макникол зарекла се да се никада неће удати. Срећна је и задовољна у безбедности свога дома у Језерској области, где живи у близини свога идола, Беатрикс Потер. Међутим, махинације ван њене контроле одводе је у Лондон, у кућу Алис Кепел, најозлоглашеније припаднице високог друштва едвардијанског доба. Флору раздиру страствена љубав с једне стране и дужност према породици с друге, али открива да је она сама пион у игри чија правила знају само други, све док сусрет с мистериозним џентлменом не разоткрије одговоре за којима је Флора трагала читавог живота...

Звезда сазнаје више о Флорином невероватном путовању, па стога и она креће на пут открића, коначно излази из сестрине сенке, и отвара срце могућности да и сама воли.

Сестра из сенке је трећа, заносна прича из серијала о Седам сестара, која преноси читаоце из величанствених планинских и језерских предела Кумбрије у Кент, прекрасну „башту Енглеске“.

„Апсолутно је немогуће испустити ову књигу из руку! Књиге из серијала Седам сестара постају све боље и боље.“ Трејси Рис

„Изванреднан заплет, пун преокрета... Неодољиво приповедање с дирљивим, осећајним срцем.“ Дајна Џефриз

 

 

 

 

 
 На врх