Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Новембар 2018
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Све о мојој сестри – Ава Деларија

Неке тајне можемо да поверимо само посебним људима...

За Лорел, њена сестра Меј била је сунце око којег се вртео читав њен свет: лепа, савршена, недостижна у сваком погледу. Ноћ у којој је изгубила сестру нешто је о чему Лорел не жели ни са ким да прича. Зато је и отишла у школу у којој је нико не познаје, и у којој неће бити непријатних питања или погледа пуних сажаљења. 

Једино на папиру, она може да без устезања изрази осећања и зато пише писма идолима њене сестре: Курту Кобејну, Ејми Вајнхаус, Хиту Леџеру, Џиму Морисону, Џенис Џоплин, Амелији Ерхарт, Џуди Гарланд. Само њима успева да повери шта значи изгубити део себе, а да нема ни породицу на коју може да се ослони. Само њима може да призна све своје страхове, да им прича о магији упознавања пријатеља због којих се осећа нормално и посебно у исто време, или о оном предивном осећају када ухвати поглед загонетног момка који јој се допада.

Најзад, та писма, попут путовања у дубине сопствене душе, доводе Лорел до истине са којом није имала храбрости да се суочи. Истине која се мора изговорити, јер ће само тако моћи да преболи оно што се догодило и опрости и Меј и себи. И тек када буде видела своју сестру онаквом каква је она заправо била – невероватна и јединствена, али са манама као и сви – моћи ће да пронађе свој пут. Живот је пред њом, са свим својим бескрајним могућностима.

Јер нема лепшег осећања него чути своје срце како куца.

 

101 чињеница коју треба да знаш о коњима

 

Упознај чудесни свет коња уз помоћ ове књиге! Научићеш занимљиве податке о њиховом пореклу, повезаности са човеком, различитим расама, спортовима и наступима у којима учествују... Открићеш све појединости о овим дивним животињама и уживаћеш у прелепим илустрацијама.

Сан за двоје – Луси Китинг

 

Откако зна за себе, Алис је сањала Макса. Заједно су путовали светом и лудо се и безнадежно заљубили. Макс је дечко из њених снова – и искључиво из њених снова. Зато што он заправо не постоји.

Међутим, када Алис ушета у учионицу првог дана у новој школи, он је испред ње. Али испоставља се да прави Макс није ни налик Максу из снова, и њихово упознавање у стварности далеко је од савршеног сусрета о ком је Алис одувек маштала. Када снови почну да се мешају са јавом до те мере да им угрозе безбедност, Алис и Макс ће схватити да је можда дошло време да престану да сањају једно о другом. 

Али када се заљубите у сновима, може ли стварност икада бити довољно добра?

Алис је забавна и неизмерно духовита хероина једне потпуно оригиналне приче, која није налик било чему што сте имали прилике да прочитате! – Буклист

 

 
 На врх