Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

У ЦИЉУ ПРОВОЂЕЊА ВАНРЕДНИХ МЈЕРА ЗА СПРЈЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ, ТЕ ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА СТАНОВНИШТВА БИБЛИОТЕКА ДО 31.03.2020. ГОДИНЕ ОБУСТАВЉА РАД СА КОРИСНИЦИМА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
У ЦИЉУ ПРОВОЂЕЊА ВАНРЕДНИХ МЈЕРА ЗА СПРЈЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ, ТЕ ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА СТАНОВНИШТВА БИБЛИОТЕКА ДО ДАЉЊЕГ ОБУСТАВЉА РАД СА КОРИСНИЦИМА.
Уторак, 22. јануар 2019. године Промовисана збирка поезије шеснаестогодишњег Војислава Дурмановића
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

 Шеснаестогодишњи гимназијалац из Бијељине Војислав Дурмановић је у Народној библиотеци "Филип Вишњић" промовисао своју прву збирку поезије "Погледи с моста" за коју је рекао да означава његово књижевно пунољетство.
Аутор је изјавио новинарима да је у поезију преточио догађаје из досадашњег школовања и одрастања, укључујући и љубавне стихове, али и родољубиве и духовне пјесме.

Као што је навео у предговору књиге, Дурмановић је за наслов првенца изабрао мостове који су чест мотив у књижевности, оцјењујући да би живот без мостова међу људима био сиромашан и непотпун.

"За писање којим се бавим две и по године освојио сам 50 награда и књижевних признања, неке песме објављене су и на енглеском језику, а ова збирка означава моје књижевно пунолетство", рекао је млади пјесник.

Он каже да се поезијом бави искрено и од срца и да је у друштву стекао репутацију пјесника која има и добре и лоше стране, али да међу вршњацима углавном наилази на одобравање, а међу менторима на подршку.


"Настојим да и живот живим као песму - спонтано и неоптерећен формалностима као што су награде, објављене књиге и популарност, него да пишем из срца и сам почињем и завршавам поему свог живота", поручио је Дурмановић.

Рецензент књиге "Погледи с моста" Сенахид Незировић, преводилац и писац из Тузле, рекао је новинарима да је поетски првенац сјајног младог пјесника Војислава Дурмановића реализован као необична синтеза - аутор је рођен у Србији, живи у Републици Српској, а објављује књигу у Федерацији БиХ, у издању СПКД "Просвјета" из Тузле.


Он каже да је Дурмановић веома талентован, награђиван и превођен пјесник, андрићевски мотивисан мостовима, који својим стиховима спаја историју, садашњост и будућност и на најбољи начин афирмише српски језик.

 
 На врх