Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Јул 2019
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Мама је крива за све - Зоран Понграшић

 

Мама је крива за све! Питајте кога год хоћете. Крива је зато што нас буди кад нам се највише спава. Крива је јер нас тера у кревет кад нам се уопште не спава (и још каже да једва гледамо!). Крива је за све кримиће и филмове страве и ужаса које нас није пустила да гледамо. Крива је за све стрипове, игрице и петарде које неће да нам купи. Крива је што морамо да перемо зубе иако уопште нису прљави. А највише је крива за оне супе с домаћим резанцима... Наравно, мама је крива и за птицу додо. И за капу с две бућкице, за Браду и Ожиљка, за намргођеног полицајца, и... и за све друго што се догађа у овој књизи. Уосталом, ко уопште воли што му је баш његова мама – мама? Нико! Или можда ипак...?

Кинра девојке 3: Лавље канџе  - Мока (Елвира Мирај)

Кинра девојке крећу у потрагу и откривају тајни пролаз захваљујући изрезбареној фигури лава. Шта би она могла да значи? И ко је та чудна особа која на свако место увек стигне пре њих?

ЕДИЦИЈА КИНРА ДЕВОЈКЕ

Серија од седамнаест књига намењена је деци узраста од осам до дванаест година. У њима пратимо авантуре Јапанке Кумико, Шпанкиње Идалине, Афроамериканке Наиме, Индијке Раџани и Аустралијанке Алексе. Оне се срећу се на Академији Бергстрем, међународној школи која прима талентовану децу из целог света. Ових пет девојака из веома различитих култура доживеће заједно изузетне тренутке. Током многих пустоловина постаће отворене према свету, упознаће културе других земаља, научиће да поштују међусобне разлике и постаће нераздвојне.

 

Антон или време безвредног живота - Елизабет Целер

 

"Ово је истинита прича. У Немачкој је 1939. године основан Државни одбор за научно изучавање тешких наследних и стечених болести. Тако је озваничен злочин. Ментално болесни или физички дефектни дечаци и девојчице отимани су из породица и одвођени у специјализоване установе. Тамо су убијани. Неки директно. Други су умирали од последица сурових медицинских експеримената.

Антон се родио као најмлађе дете у бројној, складној породици. Растао је вољен и мажен. Био је нежан и маштовит дечак. Занет бајкама. Ненадмашан у математици. Изузетно вешт са оловком и бојама. Али, једног дана оборио га је трамвај. Од тада је храмао. И муцао...

 

 
 На врх