Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

У ЦИЉУ ПРОВОЂЕЊА ВАНРЕДНИХ МЈЕРА ЗА СПРЈЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ, ТЕ ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА СТАНОВНИШТВА БИБЛИОТЕКА ДО 31.03.2020. ГОДИНЕ ОБУСТАВЉА РАД СА КОРИСНИЦИМА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
У ЦИЉУ ПРОВОЂЕЊА ВАНРЕДНИХ МЈЕРА ЗА СПРЈЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ, ТЕ ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА СТАНОВНИШТВА БИБЛИОТЕКА ДО ДАЉЊЕГ ОБУСТАВЉА РАД СА КОРИСНИЦИМА. Обавјештавамо кориснике којима је истекао рок за враћање посуђених књига ( као и све који добијају опомене путем мејла ), да књиге не враћају до даљњег. У овом периоду дани кашњења се неће рачуанти.
Децембар 2019
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Брит Мари је била ту – Фредерик Бакман

 

Од аутора бестселера Човек по имену Уве и Моја бака вам се извињава.

Забавна, дирљива и заносна прича о љубави и новим приликама, али и о неочекиваним пријатељствима која нас могу научити томе ко смо заиста и шта смо све у стању да урадимо.

Брит-Мари не може да поднесе неред. Она увек вечера у исто време и започиње свој дан у шест ујутру, јер се само лудаци буде касније. И није пасивно-агресивна. То нипошто. Мада људи понекад тумаче њене добронамерне предлоге као критику.

У шездесет трећој години свега јој је доста. Најзад напушта свој четрдесетогодишњи брак лишен љубави и проналази посао на једином месту где је то могуће: у Вароши, оронулом насељу разореном економском кризом. За ситничаву Брит-Мари, навикавање на тај нови свет са бучном децом, блатњавим подовима и цимером који је (дословно) пацов неће ићи нимало лако.

Што се тиче самих становника Вароши, на самој ивици очаја предају се баш оном чега се Брит-Мари апсолутно ужасава: великој љубави према фудбалу. Када локални омладински тим изгуби сваку наду да ће пронаћи тренера, ангажоваће њу.

Брит-Мари нерадо прихвата нову улогу ментора тим изгубљеним дечацима и девојчицама, али убрзо примећује како јој значај у заједници расте. А што је још чудније, постаје предмет романтичног интересовања љубазног и згодног локалног полицајца по имену Свен. Да ли у овом свету чудака и неприлагођених ликова Брит-Мари коначно може да пронађе своје место?

Солунска 28 – О пријатељству И издаји – Др Неле Карајлић

 

О пријатељству и издаји

Другим делом трилогије посвећене људима и догађајима који су пролазили кроз дорћолску кућу на самој обали Дунава, Др Карајлић по ко зна који пут доказује како поседује неисцрпну енергију којом успева да се избори са највећим животним и уметничким изазовима. Приповедајући о свему ономе што је снашло станаре Солунске 28 током немачке окупације Београда у Другом светском рату, Др Карајлић нуди подједнаки читалачки ужитак и онима који су читали први део трилогије, али и онима који се тек сада придружују армији његових верних читалаца. Наставак монументалне саге о једној кући, једном граду и два света још једном потврђује да је наша књижевност у Др Карајлићу добила један нов, другачији и храбар глас којим овај свестрани уметник уме и има много тога важног да нам каже.

Вуле Журић

Нож – Ју Несбе

 

Дванаести роман у серијалу о Харију Хулеу.

Серијал продат у преко 40 милиона примерака.

Човек као Хари мора да пази ко му се прикрада.

Пред свој педесети рођендан, Хари Хуле живи као у најгорим временима. Поново пије. Ради као инспектор најнижег платног разреда у Одељењу за крвне деликте. Изгубио је посао на Полицијској академији. Супруга га је избацила из куће.

Поврх свега серијски силоватељ и Свејн Фине убица, изашао је из затвора после много година уз претње да ће се осветити ономе ко га је тамо послао. У свом алкохолном бунилу Хари сада очекује остварење своје највеће море – напад на породицу с кобним исходом.

А онда се једног јутра буди са језивим мамурлуком прекривен крвљу.

„Ју Несбе је мој нови омиљени писац криминалистичких романа, а Хари Хуле мој омиљени јунак.“ Мајкл Конели

„Ја сам највећи светски живи писац криминалистичког жанра, али осећам како ми Несбе дише за вратом док чека моју драматичну изненадну смрт не би ли заузео моје место на трону.“ Џејмс Елрој

„Несбе је један од најбољих писаца кримића на целом свету!“ Daily Express

 

 
 На врх