Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

У ЦИЉУ ПРОВОЂЕЊА ВАНРЕДНИХ МЈЕРА ЗА СПРЈЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ, ТЕ ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА СТАНОВНИШТВА БИБЛИОТЕКА ДО 31.03.2020. ГОДИНЕ ОБУСТАВЉА РАД СА КОРИСНИЦИМА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Уторак, 18. фебруар 2020. године Промовисан роман Мирјане Бобић Мојсиловић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У Народној библиотеци “филип Вишњић” у Бијељини је промовисан роман "Глад", ауторке Мирјане Бобић Мојсиловић који је привукао , као и већина њених романа, велико интересовање јавности, што потврђује и изузетна посјећеност промоцији.Мојсиловићева је рекла да је ова књига намијењена  свим људима не би ли се, каже, спасавали од пошасти зване цивилизација, посебно мушкарцима који би требало да схвате да не морају да своје здравље, љепоту младост и , како каже, божанско у себи “протраће”  јурцајући за огромним богатством, јер их то неће учинити срећнијима.

“Материја не може да напуни душу и то је порука ове моје књиге”, рекла је Мирјана Бобић Мојсиловић новинарима.

Роман носи назив  “Глад”, а ријеч је, каже ауторка, о свим нашим гладима.

 “Главни јунак је неко кога сви познајемо, ко личи на сваког од нас помало. Ово је прича о београдском Гетсбију који је живео у илузији, не само да ће освојити Дејзи своје младости, већ и да велики новац значи велику срећу. Имао је заправо  социјални комплекс”, рекла је Бобић Мојсиловић.

Најбогатији човјек је онај, каже ауторка романа “Глад”, који се добро осјећа у својој кожи, онај ко ради оно што воли-што га занима и онај коме је важније да воли него да буде вољен.

“Књиге које пишем и све што иначе пишем и  говорим ,  ја заправо и живим и показујем да тако живим. Сви ми смо, заправо, победници оног тренутка кад одбијемо да нам перцепцију света уређује неидентиФиковани ентитет, невидљива рука, невладина организација, медији…”, рекла је Мојсиловићева.

 Једино “мали човјек” свакодневно добија поруке које гласе да је лош, недовољан, слаб, да не вриједи, али човјек који чита књиге, наглашава ауторка,  увијек добија супротну поруку која гласи :Вриједиш!

Човјек непрестано мора радити на томе , каже она, да се не изгуби свјетло у тами, а све у чему данас живимо служи управо томе да нам се што раније и на што ужаснији начин угаси то , како каже.

Мирјана Бобић Мојсиловић пише већ 20 година и за то вријеме је објавила 12 романа, три збирке драмских текстова, једну збирку прича, једну поезије, двије књиге колумни и двије збирке  конкурсних прича са конкурса коју су писали њени читаоци, а она је била организатор.

Она је вечерас младима поручила да је веома важно да схвате да ствраност није довољна, да на животу треба да се ради а у томе им, каже, сигурно прво и прије свега може помоћи читање књига, па онда и све остало.
 
Мирјана Бобић Мојсиловић је књижевница и сликарка, а, осим "Глади" /2009/, написала је и романе  "Дневник српске домаћице", "Хепи енд", "Мајке ми, бајка", "Оно све што знаш о мени", "Tвој сам", "Срце моје", "Азбука мог живота", "Господин погрешни", "Tражи ме" и "Tвој анђео чувар".

Она је аутор збирке кратких прича "Баба, немој ништа да ме питаш" и књиге поезије "Обећао си ми".

Написала је шест позоришних комада - "Сузе су ОК", "Верица међу шљивама", "Позови М ради ужитка", "Последња шанса", "Погоди ко долази на вечеру", "Свлачење", који су извођени у Народном позоришту, Атељеу 212, Култ театру, Звездара театру, Академији 28 и на сцени Културног центра "Палилула".

Њене књиге преведене су на француски, италијански, чешки, хрватски, словеначки и македонски.

Она је аутор и неколико самосталних изложби слика. Била је један од првих аутора - самосталних издавача у Београду. Неколико пута је добила награду "Златни бестселер" и добитница је "Златне значке" Културно-просветне заједнице Србије. 


Мирјана Бобић Мојсиловић живи и ствара у Београду. 


 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх