Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Уторак, 29. децембар 2020. године Уручени новогодишњи пакетићи ученицима са посебним образовним потребама
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У организацији ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ и Далибора Тодоровића, координатора Америчког кутка у Бијељини, ученицима са посебним образовним потребама који похађају Специјалну наставу у ЈУ Основној школи „Вук Караџић“ Бијељина, уручени су новогодишњи пакетићи

У просторијама ЈУ Народна библиотека “Филип Вишњић” Бијељина  у прошлој години је одржана “Новогодишња радионица” у којој су учествовали ученици са посебним образовним потребама, који похађају Специјалну наставу у Основној школи “Вук Караџић”. Радионици су присуствовали и њихови родитељи и дефектолози. Вршилац дужности директора ЈУ  Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина Петра Рајковић навела је да, за разлику од прошле, ове године нису  били у могућности одржати радионицу и обрадовати ученике због пандемије корона вируса  и свих препорука Института за јавно здравство Републике Српске, Министарства просвјете и културе Републике Српске и свих надлежних републичких институција, те Градског кризног штаба.

„Пандемија нас је успорила и ограничила али нас није зауставила у  жељама да обрадујемо  другаре који су у нашој библиотеци прошле године имали три радионице“, истичући да ова установа посебну пажњу у свом раду усмјерава ка лицима са посебним потребама и лицима са инвалидитетом.Такође, значајна пажња посвећује се организацији радионица са ученицима са посебним образовним потребама који похађају специјалну наставу и ове активности ће се у бијељинској библиотеци наставити и у наредној години, нагласила је Рајковићева.

Библиотека их није заборавила те је уз несебичну подршку Далибора Тодоровића, координатора „Америчког кутка“  у Бијељини, новогодишње пакетиће за ученике са посебним образовним потребама ЈУ Основне школе “Вук Караџић“  Бијељина, уручила ученицима у присуству  дефектолога у дворишту њихове школе. Пакетиће су ученицима уручили  библиотекар Ружа Авакумовић и секретар установе Александра Јовић,.

 

 

Петра Рајковић се захвалила  координатору „Америчког кутка“  на учешћу и сарадњи у организовању додјеле пакетића и нагласила да ће сарадња са ученицима и дефектолозима Основне школе "Вук Караџић" Бијељина бити настављена и у наредној години поштујући прописане мјере, са надом да ће сљедећа година доћи са ублажавајућим мјерама и да ће се врата библиотеке широм отворити без ограничења као у годинама прије пандемије.

ЈУ  Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина свим својим суграђанима и корисницима Библиотеке жели срећне новогодишње и божићне празнике.

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх