Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com (међубиблиотечка позајмица)
 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Мај 2021
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Пет пријатеља на острву Кирин – Инид Блајтон

Ово је шеста књига из најпознатијег дечјег серијала Пет пријатеља чувене британске ауторке Инид Блајтон. Почиње летњи распуст, а пет пријатеља одлучују да га поново Ово је шеста књига из најпознатијег дечјег серијала Пет пријатеља чувене британске ауторке Инид Блајтон. Почиње летњи распуст, а пет пријатеља одлучују да га поново проведу на острву Кирин. Џорџ је љута јер њен тата ради на острву у тајности и никоме не дозвољава да ту борави. Све ће се то променити када деца посумњају да је стриц Квентин у опасности, а оно што је требало да буде миран распуст претвориће се у нову авантуру.

 

Не могу да се ослободим осећаја да на острву има још неког осим мене! Стриц Квентин врши експерименте на острву Кирин, који би требало да остану у тајности. Не жели да га ико посећује, чак ни пет пријатеља. Међутим, неко жели да украде његове идеје.

Џорџ је решена да заштити оца и спасе своје острво. Наравно, неће успети без помоћи осталих. Да ли ће они стићи на време?

Немањићи – У име оца – Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић

Илустровао: Драган Пауновић

Прича о дечаку који је постао ратник, ратнику који је постао државник и државнику који је постао светац.

Средњовековна малена Рашка држава притешњена је између интереса великих царстава. Њен владар Завида има четири сина, а најмлађег од њих, Немању, опседа визија слободе. Да би ту визију остварио, Немања ће морати да прође кроз огањ, блато и крв, ратујући чак и против сопствене браће. Задужбинар, супруг и владар с једне стране, а немилосрдни ратник с друге, он ће кроз битку и с молитвом, вођен непоколебљивом вером и витешком чашћу, успети да уздрма и саму Византију. У тој неравноправној борби, у рату који му је био наметнут, Немања неће сагорети, већ ће у паду и понижењу пронаћи нову снагу, очврснути веру и – досањати свој сан: слободну и независну српску државу.

Прва књига трилогије о Стефану Немањи и прва у серији књига о најпознатијој српској владарској династији која долази из пера аутора бестселера Каинов ожиљак.

Аникин тајни врт – Жили Камел

Сликовнице под називима Акикин тајни врт, Ема и чаробна врпца, Инес и змајева ружа и Мохеа и краљичин плес намењене су узрасту од 5 до 8 година, односно деци која су савладала почетни ниво читања. Свака од четири сликовнице прича по једну причу у чијем је средишту пажње главна јунакиња (Акико, Ема, Инес или Мохеа). Кроз магичне доживљаје сваке од њих, деца уче о основним моралним и људским вредностима везаним за другарство, истрајност, амбицију, упорност, веру у себе... На крају сваке књиге, налазе се објашњења нових појмова везаних за конкретну земљу, као и занимљиви квиз чији је циљ провера запажања и разумевања приче.

 

 
 На врх