Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Четвртак, 24. јун 2021. године Промовисана књига "Наша борба са ковидом"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
"Наша борба са ковидом" назив је књиге Златка Максимовића промовисане вечерас у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини, која је издавач прве овакве књиге у Европи.
Један од рецензената, директор Клинике за инфективне болести Клиничког центра Србије и члан Кризног штаба Владе Србије Горан Стевановић изјавио је новинарима да књига показује искуство бијељинске болнице у борби против епидемије вируса корона и начин на који су се организовали најбоље што су могли, те оцијенио да резултати показују да су се добро организовали.

 

 

"На понос свима нама, колективу који је ову борбу изнео и ауторима књиге, јесте да је ово прва књига у Европи оваквог типа и са овом темом, што значи да делимо своја искуства са другима и то ће требати и другима и нама", навео је Стевановић.
Он је истакао да успјешне и добре ствари, оно што је урађено како треба, па чак и оно што је урађено како не треба, треба памтити за наук садашњој генерацији и генерацијама које долазе."Ковид је сада дошао, али десиће се нешто друго, инфективна болест или сасвим други проблем. Овакве књиге и оваква искуства показују којим правцем треба ићи и како треба одговорити на изазове, пре свега вредним радом, изузетним залагањем и мислећи само како ћемо људима најбоље помоћи", оцијенио је Стевановић. Према његовим ријечима, вриједност Максимовићеве књиге "Наша борба са ковидом" је и у томе што говори о локалним, сопственим искуствима на директан, непосредан начин, у вријеме када догађаји још трају. Рецензент књиге била је и епидемиолог Биљана Мијовић са Медицинског факултета у Фочи која је на промоцији истакла да је ријеч о јединственој монографији, првој оваквог типа можда и у свијету.
 
 
Она је навела да ће Максимовић остати записан у историји медицине по менаџменту у здравству и за област епидемиологије. "Имао је шта да каже, имао је визију и мисију да грађанима Бијељине и регије пружи најадекватнију заштиту у борби против ковида 19 и камо среће да смо у марту прошле године имали овакве књиге које су описивале борбу са шпанском грозницом, вариолом вером и другим пандемијама, али нисмо", рекла је Мијовићева новинарима. Према њеним ријечима, Максимовићева књига биће инструмент будућим генерацијама у борби са кризама, а може да служи студентима медицине и сродних наука, јер јавно здравље захтијева мултидисциплинаран приступ.
 
 
Аутор књиге Златко Максимовић, директор Болнице "Свети врачеви" у Бијељини, рекао је новинарима да је идеја била да се свакодневно биљеже искуства борбе са ковидом 19 која би у будућности могла послужити као примјер како се руководи у кризним ситуацијама. "Наша болница је адекватно одговорила на изазове ковида, а записали смо и оно што је можда могло бити боље, ништа нисмо уљепшавали", навео је Максимовић. Максимовићева књига, чији је покровитељ Влада Републике Српске, биће објављена на руском и енглеском језику.

 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх