Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Четвртак, 9. септембар 2021. године Представљен роман "Четврта столица"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У Народној библиотеци "Филип Вишњић" представљена je друга књига, роман "Четврта столица", Милене Маше Лукач, књижевнице из Београда. Била је то прилика да се ауторка осврне и на свој први објављени роман "Педесет стаклених перли".
Роман "Четврта столица" представља омаж једном времену, времену које сеже од краја шездесетих година прошлог вијека, па све до ових наших времена о којима данас свједочимо.
 
"Роман "Четврта столица" има јако пуно симболике у себи. Направила сам троугао: Србија, Хрватска, Босна. Емотивно сам везана за Бијељину и надам се да ћемо ту емоцију заједно подијелити. Дала сам себи за право да назив одгонетну сами читаоци. Прича је испричана кроз живот књижевнице, илустраторке, Вере Михајловић. Додирујем оне најсуптилније, најфиније, а уједно и најгрубље историјске и социјалне догађаје на тлу наше бивше државе, која се некада звала Југославија. Моја јунакиња, супруга официра ЈНА, хода између сна и јаве".
Говорећи о књижевним стваралачким изазовима и о опредјељењу да пише, Милена Маша Лукач каже да се у педесетој години живота посветила искључиво писању.
"Читав живот пишем, јер сам радила дуго у новинарству. Са педесет година сам добила канцер дојке, о чему пишем у роману "Педесет стаклених перли". Апелујем на жене, упућујем их на освјешћивање о важности превентиве за здравље једне жене. Све нам је прече од тог здравља и све је наш избор. Опредијелила сам се, односно освијестила сам се након карцинома дојке, да ја, заправо, јесам писац. Читав живот сам писац, а заправо сам прије тога радила неке периферне послове и данас се у потпуности поистовјећујем са занимањем за које сам се опредијелила. Иначе сам и новинар по опредјељењу".
 
Милена Маша Лукач каже да ће трећи роман бити наставак "Четврте столице" и зваће се "Врт сјећања", те да је његово писање при самом крају.
Слађана Бушић, млада пјесникиња и новинарка у Образовном програму за дјецу, младе и породицу Радио Београда читала је одломке из романа "Четврта столица". Она каже да је њен први утисак о књизи, као да гледа неки филм, те да је Миленина прича жива, проживљена и истинита, те да може послужити као сценариј за добар филм или добру позоришну представу.

 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх