Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Септембар 2022
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Острво пеликана – Миодраг Мајић

После романа Деца зла, који је за годину и по дана прочитало скоро тридесет хиљада људи, Миодраг Мајић се поново латио пера и поделио је са нама причу која ће нас још једном навести да се загледамо у стварност широм отворених очију и запитамо се да ли је могуће сачувати себе у друштву у којем је судбина појединца безначајна попут зрнца песка које ветар разноси преносећи га из једног годишњег доба у друго.

Прича о Ајши и Габриелу може постати прича свакога од нас, али та прича се већ сада тиче свих нас и управо зато ћете ову књигу прочитату у даху, а силуете њених јунака укотвиће се дубоко у вама, па се немојте изненадити кад их будете препознали у маси безимених и непознатих људи на улицама овог града, али и било ког другог града на свету.

Да ли сте заиста спремни да сазнате како је бити човек који се више ничега не плаши и којем је свеједно да ли ће после овог живота постати дрво, камен или птица?

Храст је и даље ту - Софија Лундберј

Потресан роман о чежњи, кривици, бесмртном пријатељству и налажењу животне равнотеже након разорне везе.

Након тешког развода Естер се чини да је њен живот изгубио смисао. Најболнији су јој викенди које не проводи са сином. Тим данима, сваке друге недеље, одлази до старог храста који расте крај воде. Једног дана под храстом ће затећи Рут, старију даму која има дивну особину да се увек усредсреди само на оно што је лепо у животу. Фасцинирана Рутином невероватном животном причом, Естер ће с временом постати њена добра пријатељица. Што више међусобног поверења буду стицале, то ће бити очигледније да Рут скрива болне тајне. Откривајући их, Естер ће стићи чак до Италије и језера Комо и тамо схватити да је Рутина животна прича много другачија него што се уопште могло претпоставити.

Верити – Колин Хувер

Лоуен Ешли је неафирмисана списатељица на ивици финансијске пропасти. Када Џереми Крофорд затражи од Лоуен да доврши рукописе његове жене Верити, ауторке бестселера, јер је тешко повређена и не може да пише, Лоуен прихвата посао. Она стиже у дом Крофордових с намером да остане дан или два – довољно да разврста папире у Веритиној хаотичној радној соби како би сакупила све белешке и нацрте који ће јој бити потребни за рад. Али што више времена Лоуен проводи у друштву Џеремија Крофорда, то јој се мање жури да иде.

Претурајући по Веритиним папирима, Лоуен открива скривени рукопис, аутобиографију у којој се налазе језива признања која је ауторка намеравала да однесе са собом у гроб. То је исповест о догађајима који су њеној породици окренули живот наглавачке. Монструозна истина која ће, буде ли откривена, додатно скрхати Џеремија и његовог сина. Лоуен не одаје тајну, дозвољавајући Џеремију да и даље мисли како је Верити само невина, несрећна жртва околности.

Џереми је посвећен отац и супруг, а Лоуенина осећања према њему су све снажнија. Она почиње да се пита да ли заиста жели да Џеремија држи у незнању. На крају крајева, када би Џереми сазнао истину о Верити, засигурно више не би могао да је воли.

 

 
 На врх