Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Октобар 2022
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Ненадмашни витешки водич - Сем Теплин

 

Ако под плаштом хумористичне приче о витезовима, ово је својеврсни бонтон за дечаке. Књига упутстава за сваког будућег витеза. Од пажа и тимарења коња до двобоја и освајања дама, дечаци све време откривају манире правог господина и на забаван начин уче шта одликује истинског јунака и које су моралне вредности на цени, јуче, данас и заувек.

Моји књижевни пријатељи - Роберто Пјумини

 

Ова књига упознаје нас са 40 необичних особа – јунака и јунакиња књижевних дела за децу и младе. У њој ћете наћи портрете Ени из "Зелених забата", капетана Нема, Џо Марч, Холдена Колфилда, Моглија, Џејн Ејр, Синдбада Морепловца и других нама познатих и мање познатих личности чије авантуре можемо пратити на страницама романа који узбуђују генерације читалаца. Намера аутора књиге била је да ове јунаке упознамо и да их осетимо као своје пријатеље, јер шта је друго читање него зближавање с новим лицима и световима. Посебна вредност књиге јесу поетичне илустрације Елизе Паганели.

Тајни живот планета – Пол Мердин

 

Кад помислимо на Сунчев систем, замишљамо га као савршено правилан механизам попут сата, или као неки инструмент у планетаријуму. Посматрано на краткој лествици времена, заиста тако и јесте, али када планете и њихове сателите сагледамо из дуже временске перспективе, они имају узбудљив живот, пун збивања. Јесте ли знали да Сатурнов месец Титан може да се подичи језерима течног метана, окруженим високим брдима и долинама, истим онаквим као на нашој планети пре него што ће се крхки живот развити на њој? Или да је највећи вулкан на Марсу стотину пута већи од највећег вулкана на Земљи, а да је највећи кањон на Марсу десет пута дубљи од Великог кањона, и да Марс није одувек био црвен?

Ова очаравајућа књига Пола Мердина, врхунац је читавог једног животног века посвећеног астрономији. Она вам открива све што сте желели да знате о планетама, њиховим сателитима, осталим небеским телима у близини и нашем месту у Сунчевом систему.

 

 
 На врх