Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Уторак, 14. фебруар 2023. године НБ „Филип Вишњић“ даровала књиге и сликовнице Одјељењу педијатрије Дома здравља Бијељина
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Данас је Међународни дан даривања књига који је установљен 2012. године и од тада се обиљежава сваког 14. фебруара.
Циљ обиљежавања је промовисања читања, првенствено код дјеце, али и припадника свих других старосних група. Иницијатива је пробудила велико интересовање код љубитеља књига широм свијета, па тако и управе Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина.
Управа Библиотеке, на челу са директором Жељаном Арсеновић, данас је донирала полицу са сликовницама и књигама Одјељењу педијатрије Дома здравља Бијељина.
Директор Библиотеке, Жељана Арсеновић, истакла је значај читања књига у најранијем добу. Како каже, читање омогућава бољи социо-емоционални и когнитивни развој дјетета, те је стога читање у раном дјетињству итекако значајно.
„Изузетно је важно да им читамо да би на тај начин поспјешили богаћење рјечника, да дјеца науче да изразе своје мисли и осјећања. Такође, велики значај у читању имају и емоције, учимо шта је срећа, шта је туга… Надамо се да ће ове полице и књиге које смо ставили у ову службу допринијети томе да смањимо употребу мобилних телефона“, каже директор Библиотеке, која као мајка трогодишњег дјетета уочава да родитељи најчешће посежу за мобилним телефонима док чекају на преглед љекара.
Директор Дома здравља Бијељина, Данијела Ђукин, захвалила је управи Библиотеке на великодушном гесту који је, прије свега, обрадовао малишане у чекаоници.
„Управа библиотеке је препознала шта је потребно дјечијем одјељењу у Дому здравља Бијељина. Сматрам да сваки дан треба да читамо, волимо и дарујемо, и то у најмлађем узрасту, јер све у животу прелази у навику. Само књига може да вас изведе из свакодневнице овог живота“, каже директор Ђукин.
Овом приликом, апеловала је на родитеље малишана да вријеме које проводе у чекаоници искористе за читање књига и сликовница својој дјеци.
„Чак и 15 минута чекања може се искористити да се прочита прича и да се дјеци уљепша вријеме проведено у амбуланти“, рекла је директор Ђукин.
Поклањањем књига учинићете себе срећнијим и испуњенијим, јер ћете измамити нечији осмијех, али и проширити на некога идеју о задовољству читања. Нема љепшег поклона од добре књиге.

 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх