Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Понедјељак, 20. фебруар 2023. године представљeна књига "У славу рађања и духовног трагања", професора др Весне Димитријевић Срећковић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина и Епархија зворничко-тузланска уз благослов Епископа зворничко-тузланског господина Фотија, организовали су представљање књиге "У славу рађања и духовног трагања", аутора професора др Весне Димитријевић Срећковић, ендокринолога, редовног професора Медицинског факултета Универзитета у Београду и љекара Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма УКЦ Србије.
Како је истакао свештеник Синиша Шаренац, “овај догађај је и част и задовољство, јер је ријеч о докторици која је у себи спојила човјештво, оно што је с неба дато од Господа Бога, да се пројави лик Божији у човјеку који помаже”.
- Кад је Христос био на земљи, лијечио је болесне и све којима је била потребна помоћ. Лијечио је оне који су били грешни, а и гријех је болест. Докторица Димитријевић Срећковић је показала људско, хришћанско лице које се пројављује у цркви, гдје се спаја и небо и земља и духовно”, рекао је свештеник Шаренац.
Захвалност на позиву изразила је ауторка књиге проф. др Весна Димитријевић Срећковић и прилици да се прича о духовности и о књизи “У славу рађања и духовног трагања”.
 
Долазак у Бијељину доживљам и као задатак, да представљање књиге допринесе да рађа више дјеце, јер је много жена које имају полицистичне јајнике и не могу да се остваре као мајке, имамо гојазне, али оне које су мршаве, а можемо направити корекције у исхрани, што може вратити њихову плодност. Наравно, потребно је повести рачуна и о будућим очевима, свима онима који имају проблем стомачне гојазности, која значајно утиче на плодност. Такође, морам додати да ускоро почиње и пост, а у књизи је појашњено како пост и медитеранска исхрана могу бити значајни у превенцији многих болести, прије свега гојазности, којом се бавим више од три деценије, затим болестима као што шећер, а повезане су са гојазношћу, повишеним крвним притиском, масноћама, атеросклерозом, масном јетром, депресијом коју често виђамо због стомачне гојазности, па све до најтеже болести, а то је карцином. Све ово су теме које медицински повезујем како да откријемо поремећаје, а потом како медицински дјелујемо, али и лијековима из “духовне апотеке”, како да задобијемо смирење, да мањимо стрес, јер ос стреса пада имунитет, а слаб имунитет доводи до аутоимуних болести које су у великом порасту. То су поремећаји штитасте жлијезде, Хашимото синдром, улцерозни колитис и тд. Превенција, односно, едукација је неопходна, а такође је важно истаћи и да пост није само храна, пост је у нашим добрим дјелима, да пружимо утјеху и радост, да опраштамо и ширимо љубав међу људима”, рекла је проф. др и још једном захвалила епископу Фотију на благослову, свештеницима СПЦ, директору Болнице “Свети врачеви” проф. др Златку Максимовићу који је присуствовао промоцији књиге са сарадницима и љекарима Болнице, домаћинима, Библиотеци “Филип Вишњић” и свим који су дошли у бијељински храм културе.
 
Директор Библиотеке “Филип Вињић” Жељана Арсеновић, захвалила се на части да проф. др Димитријевић Сречковић представи значајно дјело у бијељинској Библиотеци и подсјетила да је професорица прије 12 година објавила “Пост, пут у живот”, заједно са професором Богословског факултета у Београду Владимиром Вукашиновићем, а била је и сарадник на енциклопедији “Велики породични савјетник за здраву исхрану”.
Представљање књиге почело је благословом свештеника СПЦ, а потом, на одушевљење свих присутних, извођењем духовне музике.

 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх