Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина


телефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Од понедјељка до петка од 7:30 до 19 сати
 

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Почетна
14. јун 2014. године Одржан час поезије у библиотеци
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Чланови пјесничке радионице Народне библиотеке "Филип Вишњић" Бијељина, под руководством књижевника Недељка Терзића организовали су час поезије.

Час је организован поводом завршетка школске године, а на њему су поменута признања и награде које су млади пјесници освојили у првој половини 2014. године на неколико значајних међународних такмичења.

Терзић је подсјетио да је ово 12. година у којој успјешно дјелује пјесничка радионица при бијељинској библиотеци "Филип Вишњић".

"Сваке године ова радионица окупља младе и талентоване писце, све оне за које претпостављамо да ће једног дана бити и велики писци. Ово полугодиште је завршено и с поносом можемо рећи да смо освојили седам награда у веома јакој конкуренцији, јер смо се такмичили углавном у Србији, где је култ дечије поезије изузетно јак", рекао је Терзић.Он каже да талената има много, али, нажалост, све је мање фестивала и сусрета, јер је од бројних догађаја у култури у Србији остало само неколико, а од 10 дјечијих фестивала остала су само два.


Терзић је рекао да Организација "Пријатељи деце Србије", која има једно од сједишта у општини Вождовац, сваке године прави једну књигу коју назива "Недовршене приче", а у мноштву дјеце у њој се налази и пет из бијељинске радионице – Александра Филипић, Александра Остојић, Ања Кодић, Милана Настасић и Јелена Томић."Аутор, писац те књиге пише своју причу која се негде прекида, а на младима је да дају своју визију завршетка. Они су ти који је завршавају, што је фантастично искуство за њих", рекао је Терзић.

Ова књига се штампа и на енглеском и српском језику.

Највећа признања у току првог полугодишта ове године, додао је Терзић, донијела је члан ове радионице Јована Живановић, за коју се већ сада, како каже, може са сигурношћу рећи да ће за коју годину бити прави пјесник, те да заслужује и самосталну књигу.

Директор народне Народне библиотеке "Филип Вишњић" Јован Цвјетковић каже да је ова кућа културе веома поносна на чињеницу да 12 година ова пјесничка радионица остварује добре резултате."Наставићемо да подржавамо овакав вид рада са младим пјесницима, као и са господином Терзићем, који све ове године сјајно води ову пјесничку радионицу, што потврђују бројне награде", рекао је Цвјетковић.

Јована Живановић, ученица другог разреда Пољопривредне и Медицинске школе из бијељинског насеља Батковић, на ђачким "Вуковим сусретима" освојила је прву награду "Вуково звоно", ушла у финале такмичења "Десанка Максимовић", те добила похвалу на конкурсу "Сирмијум арт" у Сремској Митровици.

Јована пише стихове као члан радионице од 6. разреда основне школе. Углавном пише о љубави и животу, а тренутно најрадије чита Милоша Црњанског.

 

 
 На врх