Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина


телефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Од понедјељка до петка од 7:30 до 19 сати
 

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Почетна  //  Дешавања Архивски чланци
Новембар 2014
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Лејди Риверс – Филип Грегори

 

Роман из серијала Родбински ратови. Леди Риверс, прича богата страстима и легендама, говори о Закети, војвоткињи од Бедфорда, жени која је крстарила погибељним путевима између борбених линија Ратова ружа.

Војвода од Бедфорда, енглески намјесник Француске, за ког се удала, уводи Закету у тајанствени свијет учености и алхемије. Њен једини пријатељ у раскосном војводином домацинству јесте његов ститоноса Рицард Вудвил, који остаје уз Закету када послије војводине смрти остане удовица, богата и млада. Њих двоје постају љубавници и тајно се венчају враћајући се у Енглеску да слузе на двору младог краља Хенрија VI; тамо це се Закета зблизити с његовом новом краљицом и постати јој одана пријатељица.

Вудвилови ускоро себи обезбјеђују мјесто у самом срцу ланкастерског двора, мада Закета осећа растућу напетост житеља Енглеске и опасност која пријети од краљевских јоршких супарника. Док се бори за свог краља и краљицу, Закета наслуцује неоцекивану и невјероватну будуцност своје кцери Елизабете; судбински преокрет, енглеску круну и белу рузу Јорка... (Издавач)

Спас – Исидора Бјелица

 

Брутално искрен запис са ивице смрти.

Спас је моја лична мала иницијацијска књига, моја голгота, пут мог тјелесног страдања и напор ка душевном васкрсењу... Уз сваки бол, уз сваку тугу, иде и ново откривање среће, радости, благодати коју сам назалост била загубила због свог немара и тако добила ово најтезе искусење... (Ауторица)

Нова књига Исидоре Бјелице је запис душе у најтежим тренуцима, брутално искрен испис осјећања и мисли књижевнице од оног тренутка када је сазнала да болује од неизлечиве болести... Она је и литерарни холограм њене дусе и лутања тијела са најтежом дијагнозом које потрага за спасом води преко Париза, Флориде, Индије, Шри Ланке до чудесног острва Егина, дома Светог Нектарија, православног свеца, исцјелитеља неизљецивих болести.

Први дио књиге чине записи са ивице смрти описани са искреношћу која оставља без даха. Записе одликују засљепљујући удар емоција али и хумора и самоироније пред открићима сопствених граница, храбрости и снаге...

У другом дјелу књиге налазе се савјети о исхрани и алтернативним методама лијечења до којих је књижевница дошла трагајући за лијеком против опаке болести, лијеком који није намијењен само болеснима већ и онима који не желе никада да се разболе. Исидора Бјелица је сабрала и резимирала све сто се мозе наћи од Истока до Запада и све сто су велики мајстори оријенталне медицине чували за себе. Ово је и збирка рецепата за чишћење организма од свих отрова, али и формула за одбрану од стреса и хармонизацију организма.

Спас је ултимативна књига за спасење тијела и душе која не може да се пореди ни са једном другом књигом по искрености, емоцијама али ни великом броју тајни и рецепата које ауторка открива...

Острво лептира – Корина Боман

 

Истога дана када открије да је муж вара, берлинска адвокатица Дијана Вагенбах добија писмо од своје вољене тетке Емели која је тешко болесна. Не размишљајући предуго, Дијана одлази у Енглеску да се поздрави са њом. Емелина последња зеља је да Дијана открије стару породичну тајну због које су пре више од сто година прекинуте породичне везе и која је у потпуности променила судбине њених потомака. Млада жена креће у потрагу и проналази полако кључеве за разоткривање ове сложене тајне. Пратећи стопе својих предака, Дијана ће отпутовати у лепу и егзотичну Шри Ланку где ће сазнати многе детаље из бурне породицне прошлости...

Корина Боман виртуозно повезује два тока радње, приказујући живот породице Тримејн 1887. године у амбијенту цејлонске колоније и прилике у данашњој Шри Ланки. Кроз узбудљиву проповест о Дијаниној потрази испуњеној неочекиваним обртима, Боманова је живописно дочарала доба викторијанске Енглеске, колонијални зивот на бившем Цејлону, као и тадашње и садашње обичаје и конвенције. (Издавач)

 

 
 На врх