Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.
Април 2015
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Лепа и тајанствена Србија - Небојша Јанковић

 

Ова књига говори о чудима природе, реткостима и легендама којима Србија може да се поноси и дичи,и због којих у свету важи за једну од занимљивијих туристичких дестинација.

Ко једном посети Србију, и упозна барем један њен део, пожелеће да је изнова и изнова упознаје и ужива у њеним лепотама и чудима , јер овде постоји нешто чега више нема у Европи и ли ретко где у свету.

Крадљивац времена - Линда Бакли-Арчер

 

У годинама које је провео као плаћеник лорда Лаксона стекао је репутацију ужасног човека. Тек неколицина се усудила да му се супротстави, а и они су убрзо променили мишљење... Но овде, где год то „овде“ било, беше сам и непознат и потпуно збуњен... Нагонски дотаче ожиљак на месту где му се омча урезала у месо једном давно. Треба ми склониште, помисли. И водич по овом новом свету...

 

Смештен у савремени Лондон и Француску у доба револуције, Крадљивац времена је жељно ишчекивани наставак романа Сецикеса Гедеон.

И не помишљај на то - Сара Млиновски

 

Савремени тинејџерски роман са љубавном причом, тајнама, скандалима и екстрасензорном перцепцијом (!) од ауторке бестселер романа Десет ствари које смо урадиле (а вероватно није требало).

Откријте шта се све може десити кад вакцина пође по злу.

Ученици другог разреда средње школе Блумберг нису ни слутили шта их очекује кад су се вакцинисали против грипа. Уместо уобичајених нуспојава попут главобоље или утрнуле руке, они су се сутрадан пробудили с необичном способношћу ‒ одједном су чули мисли свих око себе. Сјајно, помислио би свако. Ко не би желео да сазна шта његова симпатија заиста мисли, шта родитељи крију, шта се врзма по главама професора и ‒ што је најбоље од свега ‒ како најбољи ученик у разреду у себи одговара на питања. То чудно откриће прво изазива одушевљење ‒ не морају да уче већ само да ослушкују и тако некажњено преписују, не морају да се питају шта да раде на првом састанку јер чују све симпатијине недоумице...

Али можда је цена читања мисли ипак превисока. Ученици сазнају и оно што би требало да остане скривено: родитељске размирице, неверства, шта њихови другови и симпатије заиста мисле о њима. И не помишљај на то јесте урнебесна књига која на занимљив начин открива како предност истовремено може бити и недостатак. Сара Млиновски је овом књигом поново доказала зашто спада у омиљене писце за омладину ‒ она заиста уме на оригиналан и смешан начин да представи тинејџерске, и не само тинејџерске, недоумице које свима са стране делују тричаво али су онима који пролазе кроз њих велике као кућа.

„Интелигентно и урнебесно смешно.“ Publishers Weekley

„Забавно, емотивно и апсолутно генијално!“ Робин Васерман, ауторка романа The Book of Blood and Shadow i The Waking Dark

 

 
 На врх