Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.
Петак, 8. мај 2015. године Јована Живановић из Бијељине добитница главне награде Међународног фестивала поезије младих пјесника "Машта и снови"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Јована Живановић, ученица III разреда Пољопривредне и медицинске школе у Бијељини, и чланица пјесничке радионице Народне библиотеке "Филип Вишњић", добитница је Главне награде 5-тог Међународног фестивала поезије младих пјесника "МАШТА И СНОВИ" који организује Центар за културу "Сирмиумарт" под покровитељством Града Сремска Митровица.

Јованина пјесма под називом „TUGITIS ELEPHANTUS“ у конкуренцији 2 357 пристиглих пјесама из 6 земаља, од стране стручног жирија једногласно је проглашена за најбољу. Главну награду Фестивала, туристичко путовање у Грчку или Турску у трајању од 7 дана, Јовани Живановић је уручио представник туристичке агенције „UNO TRAVEL“ из Сремске Митровице.

Похвалу је добила и Ања Клашња, ученица II разреда ОШ "Дворови" која је такође чланица пјесничке радионице Библиотеке док је Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина добила похвалу за посебан допринос овогодишњем фестивалу.

Награде најбољим пјесницима су уручене у петак 8. маја на свечаности одржаној у препуној сали Центра за културу "Сирмиумарт" у Сремској Митровици. 

Награде „Сунчани сат’’ за афирмацију стваралаштва младих пјесника уручене су Миломиру Краговићу, уреднику издавачке дјелатности “Вечерњих новости”, Весни Вукајловић, уредници Дечјег програма Телевизије Војводина, и Меланији Римар, уредници Часописа за децу на русинском ,,Захарадка”. Награду је добио и Александар Крстајић - један од оснивача фестивала „Машта и снови’’.

Стручни жири је од 2 357 пристиглих пјесама изабрао најбоље, као и 50-ак пјесама за Зборник. Жири су чинили: проф. Слађана Миленковић - доктор српске књижевности и директор Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре - Сирмиум, Недељко Терзић - пјесник и књижевни критичар и Александар Крстајић - један од оснивача Фестивала и руководилац Рецитаторског студија „Калиопа“ Центра за културу „Сирмиумарт’’.

Награде су уручене: у категорији млађи узраст Ксенији Савовић, IV разред, ОШ „Драгиша Михајловић“, Крагујевац, Република Србија; средњи узраст Исидори Божић, VII разред, ОШ „Јован Јовановић Змај“, Сремска Митровица; и старији узраст (средња школа) Јовани Живановић, III разред, „Пољопривредна и медицинска школа“, Бијељина, Република Српска, која је и добитник Главне награде.

Уручено је по десет похвала у свакој категорији, а ове године први пут су похваљене и школе и институције које су веома допринијеле овогодишњем Фестивалу. То су: Основна школа „Јован Јовановић Змај“, Сремска Митровица, Народна библиотека „Филип Вишњић“, Бијељина, Република Српска, ОШ „Васа Чарапић“, Бели Поток, Београд, ОШ „Павле Ровински“, Подгорица, Црна Гора и Алексиначка гимназија, Алексинац.

О Зборнику поезије говорила је рецензент и члан жирија Слађана Миленковић истакавши да велики број приспјелих пјесама, њих 2 357 од аутора из шест земаља, сведочи о жељи младих да пишу. Теме о којима су писали биле су: игра, машта и снови, школа, мама, баке, љубимци итд. Млади су писали о смислу живота, усамљености али, рекла је Миленковићева, и о језику, што је веома ријетка и интересантна тема.

 

 
 На врх