Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.
Јул 2015
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Јевгениј Шиферс - Смрћу смрт уништив

 

Овде, у Витлејему, камиле су одувек биле велика реткост, а поготово чисти албиноси, и девојка, у чијој је кући живела бела камила, могла је, како говораше безумни старац Урија, мирно да иде на спавање, изјутра би под својим покривачем вазда налазила другог гонича, који би нечујно лежао и одувавао зрнца песка са њеног влажног чела. Марија је све то знала, неједанпут је изјутра сама водила такво момче својој белој камили, да мало постоји и чак потапше камилу по ребрима, онако домаћински, док је Марија кришом тражила трн да убоде камилу, у ноздрву, не би ли ова новог женика поклопила млаком лепињом; Марија се тада тихо смешкала, ето, упознали сте се, ти и твоја будућа жена камила, јер ти хоћеш да се ожениш белом камилом, зар не, драги? И никада им после није давала воде да се оперу, а кућа је стајала крај самих Великих дина, тако да се морало проћи кроз цео Витлејем, а безумни стари Урија је ишао напоредо и грдио на пасја кола своју унуку, која ни сама не зна шта хоће, зар јој овај момак није по вољи, зар јој не годи његова снага, или се није ни успињао на њу, јадничак, није јој показао колико је грдан и јак и да ни најмање не стење од умора ма колико да је опасује? Још ће да се расплаче Урија од сажалења, и скинуће свој ћелепуш, и помокриће се у њега, ево ти, на, рођени, водице, умиј се, спери то, до суза ми те жао, ах, каква си ти неваљалица, Марија, када ћеш се смирити, па мени, Урији, треба момчина, да ме положи у гроб мушком снагом, а не да ме вуче по тлу као каква баба.

У три код Кандинског - Јелена Ленголд

 

Нова књига прича Јелене Ленголд У три код Кандинског.

Приче у књизи У три код Кандинског узбудљиво и заносно приповедају о свакодневици, љубави и страсти, при чему је љубав и просветљујућа сила живота и сила због које се пати и страда.

Говорећи о љубави, интими и разумевању, о тренуцима у којима се човеков живот одједном нађе пред неочекиваним увидима и открићима, о средовечном искуству живота и одрастању, о потреби за другим и о изазовима емотивног живота, нове приче Јелене Ленголд откривају слојеве свакодневице сачињене од узбудљивих искушења и несвакидашњих догађаја и преокрета.

Књига У три код Кандинског долази после европског успеха књиге Вашарски мађионичар, за коју је Јелена Ленголд добила Европску награду за књижевност и за коју су продата права у Великој Британији, Италији, Чешкој, Мађарској, Пољској, Албанији, Бугарској и Македонији.

Писана у последње три године, књига прича У три код Кандинског представља изузетан тренутак савремене српске прозе. Читаоци ће се у овој књизи суочити с неким од најбољих прича које је Јелена Ленголд написала.

Сара Ларк - У земљи белог облака

 

Лондон, 1852: Хелен Давенпорт, гувернантна имућног лондонског велепоседника, жуди да заснује породицу. Ближи се тридесетој години и свесна је да су јој изгледи да јој се та жеља ускоро оствари све мањи. Али онда примети оглас у коме се тражи млада жена која би се удала за часног новозеландског нежењу, и од тог тренутка почиње њена сензуална преписка са врлим фармером. Када јој црква понуди да јој плати путовање под необичним околностима, она ту прилику неће пропустити.

У исто време, лепа и помало дрска Гвинајра Силкам, ћерка богатог трговца стоком, досађује се у високом друштву. Али када се тајанствени барон са Новог Зеланда уплете у послове њеног оца, Гвинајрина удаја ће постати залог. Њена породица је увређена, али је Гвин одушевљена могућношћу да побегне од свог једноличног живота.

Две жене ће се срести на броду за Крајстчерч: иако Хелен путује у пртљажнику брода а Гвин првом класом, оне ће ускоро постати нераздвојне пријатељице. Када се открије да су њихови мужеви веома различити од онога што су оне замишљале, једна другој ће морати да помогну да пронађу љубав и живот каквом су се надале.

Дирљива сага о пријатељству, љубави и незаборавној авантури у доба деветнаестовековног колонијалног Новог Зеланда.

 

 
 На врх