Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Од 20. јула 2020. године библиотека ради са корисницима од понедјељка до петка од 7:30 - 18:00 часова. Читаоница је отворена сваки радни дан од 10 - 16 часова уз ограничени број корисника, обавезно ношење маске и поштовање хигијенско-епидемиолошких мјера. Захваљујемо на разумијевању.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Тридесет пет година површинског копа Богутово Село
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У овој монографији дат је историјски приказ развоја термоенергетског комплекса Угљевик, са посебним освртом на неке од специфичности које се односе на површински коп Богутово Село.

Монографија представља неку врсту пресјека, пројектованих, односно планираних и у пракси остварених рјешења и резултата за површински коп Богутово Село, од фазе припремних радова за експлотацију, преко фазе отварања, експлоатационе фазе до садашње фазе када се постепено врше припреме за затварање овог објекта, односно његову ликвидацију. Истина, до тада је остало још око осам година, али досадашња искуства, односно неке од специфичности овог објекта, дијелом описане у овој монографији, као и дуги временски хоризонт, дају добру основу да се на бази досадашњих искустава извуку одређени закључци. Ти закључци, прије свега, односе се на сагледавање различитости између интерпретације геолошких карактеристика лежишта и стварног стања, пројектованих и у пракси реализованих рјешења, пројектованих и остварених количина угља и откривке, пројектованих и остварених углова радних и завршних косина, проблематике одводњавања лежишта и одлагања маса као и низа других специфичности.

Основна идеја-водиља, ове монографије, настала је као израз тежњи аутора да се направи синтеза обимног документационог материјала, а који се састоји од разних елабората, студија, стручних анализа те пројектне документације са одређеним искуствима, стеченим у досадашњем раду површинског копа Богутово Село, те да се као такав представи широј стручној јавности како би могао послужити као основа пројектантима, или потенцијалним инвеститорима, код доношења инвестиционих одлука, те свим другим који се на било који начин баве проблематиком површинске експлоатације нарочито угља.

 

Издање: Народна билиотека "Филип Вишњић" Бијељина   
За издавача: Јован Цвјетковић, директор
Уредник: Анђа Савић, професор
Лектор: Снежана Стевић, професор
Рецензенти: Проф. др Владимир Павловић

                        Проф. др Миленко Љубојев                                                       
Насловна страна: Ацо Миловановић

Штампа: "Графика" Лозница
Тираж: 200 примјерака

 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх