Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Новембар 2015
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Степски коњи – Филип Кер

 

Надахнута прича о снази људског духа, савршена за љубитеље романа Крадљивица књига.

Прича о тражењу излаза из загрљаја леда и смрти у мрачним данима Другог светског рата у Украјини, земљи чија се бурна историја наставља и данас.

У Украјини је на прагу још једна ледена зима. Година је 1941, и овог пута све је другачије. Максим Борисович, старац који се брине о животињама у природном резервату Асканија Нова, мора да научи да живи с нацистима који су окупирали његову вољену земљу. Мора такође да научи да чува тајне јер се девојчица по имену Каљинка скрива недалеко од његове куће.

Каљинка је остала без дома и породице, без ичега осим голог живота. Стекла је ипак један мали али драгоцен дар: пријатељство ретке врсте дивљих степских коња, који слободни живе у резервату. Поред Максима Борисовича, коњи којима је такође угрожен опстанак једини су Каљинкини пријатељи.

Када у једном истребљивачком походу нацисти готово успевеју да их сасвим затру, Каљинка мора да се отисне на опасно путовање преко ледене степе да би спасла једина два преживела коња и себе.

„Брза радња, неизвесност догађаја и изузетно занимљива а мало позната историјска прича заинтригираће сваког читаоца.“  Kirkus Reviews

Сан о љубави и смрти – Филип Давид

 

Први роман угледног аутора после дванаест година! Реч је о књизи оригиналне форме, која је сачињена из два дела.

КРАТАК РОМАН О ЉУБАВИ: Млади и учени Јаков у потрази за женом која га је опчинила пролази кроз светове живих и мртвих, људи и демона, готово целу Источну Европу све до Земуна да би се сјединио са својом вереницом у тајанственом обреду посмртног венчања.

КРАТАК РОМАН О УМИРАЊУ прати судбину Ерика Вајса који је рођењем обележен као другачији од света у којем живи, и његово одрастање у једном банатском специјализованом дому чији се мали житељи, кад усред Другог светског рата остану без лекарске помоћи, удружују у својеврсну банду. Да ли је лудило у њима или ван њих?

САН О ЉУБАВИ И СМРТИ: два романа који чине једну целину посвећену патњи и људској мржњи – мрачним вртлозима историје против којих је љубав једина утеха.

Каинов ожиљак - Владимир Кецмановић, Дејан Стојиљковић

 

Од аутора романа Топ је био врео и Константиново раскршће.

Роман о мисији Иве Андрића у нацистичкој Немачкој.

Пролеће је 1939. године и Европа је на ивици новог рата. У Берлин, престоницу нацистичке Немачке, Краљевина Југославија шаље новог амбасадора. Реч је о врсном дипломати, угледном интелектуалцу и књижевнику Иви Андрићу. Дан након пријема код вође „хиљадугодишњег“ Рајха Адолфа Хитлера, посланик Андрић ће на згаришту испред Берлинске опере пронаћи књигу песама која носи наслов Каинов ожиљак. Написао ју је аустријски нациста рођен у Босни, мистериозно нестао у Ноћи дугих ножева. Истовремено, пратећи политичке потресе у Европи, крећу дипломатске и шпијунске игре између Немачке и Краљевине Југославије које ће имати трагичан исход у потписивању Тројног пакта, пучу 27. марта и неминовном рату у коме ће горети цела Европа. У срцу великог зла, прогоњен немирима, несаницом и жудњом, растрзан између дужности, љубави и моралних дилема, амбасадор Андрић ће кренути у потрагу за загонетним земљаком и тајном његове уклете књиге.

Роман Каинов ожиљак је истовремено узбудљив политички трилер, прича о немогућој љубави, потресна историјска драма, парабола о људскости у дехуманизованом свету, партија карата са ђаволом, фаустовска дилема једног великог писца и хипотеза о томе како је настао Андрићев роман Проклета авлија.

 

 
 На врх