Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Петак, 25. децембар 2015. године Стручни семинар за књижничаре и библиотекаре
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини данас је одржан семинар за тридесетак књижничара и библиотекара са матичног подручја ове установе.

Директор Библиотеке Јован Цјетковића рекао је да се семинар одржава сваке године, а да се ове године обрађују три веома актуелне теме.

"Ријеч је, прије свега, о обради библиотечке грађе која је увијек актуелна нашим школским библиотекарима, а осврнули смо се и на развијање љубави према књизи код дјеце предшколског узраста на чему радимо низ година", рекао је Цвјетковић.

Он је навео да је на данашњем семинару једна од тема била и рад са слијепим и слабовидим лицима, те најавио да ће Библиотека почетком сљедеће године отворити кутак за њих.

"Овај пројекат радимо у сарадњи са Библиотеком за слијепа и слабовида лица Републике Српске, као и са Међуопштинском организацијом слијепих и слабовидих Бијељина", рекао је Цвјетковић.

Он је изразио увјерење да ће на овај начин слијепим и слабовидим лицима бити омогућено да долазе у Библиотеку и да, прије свега, слушају аудио књиге.

"Данас смо о овој новини, коју ћемо имати у Библиотеци у наредном периоду, обавијестили наше библиотекаре", рекао је Цвјетковић.

Библиотекар у Народној библиотеци "Филип Вишњић" Ружа Авакумовић рекла је да свака библиотека која води рачуна о својим корисницима, а посебно о дјеци, има задатак да их активира да се приближе књизи и читању.

"У многим библиотекама је из године у годину све мање чланова, али се наша библиотека може похвалити све већим бројем, на што смо поносни. Да бисмо дјецу привукли у библиотеке организовали смо радионицу за предшколарце и пјасничку радионицу", додала је Авакумовићева.

Она је навела да обје успјешно раде, а да је на семинару ове године више ријечи било о радионици за дјецу предшколског узраста која се организује у сарадњи са вртићем "Чика Јова Змај".

"Циљ ове радионице је да приближимо књигу њиховом узрасту, да развијемо у њима љубав према књизи и библиотеци", навела је Авакумовићева.

 Петра Рајковић, библиотекар, је говорила о раду аудио брај интернет клуб читаонице за слијепа и слабовида лица која ће бити формирана почетком наредне године у Народној библиотеци „Филип Вишњић“ као и о потреби и омогућавању приступа информацијама и комуникацији слијепих и слабовидих лица уз примјену информационих технологија.

Стручни семинар је одржан ради едукације библиотекара из основних и средњих школа, факултета, као и из народних библиотека које покрива матично подручје Народне библиотеке "Филип Вишњић" Бијељина.

 

 
 На врх