Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Јануар 2016
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Срећна породица калуђера који је продао свој ферари - Робин С. Шарма

Једноставан, инспиративан и доказано ефикасан систем чувеног гуруа открива вам како да помогнете детету да оствари свој пуни потенцијал, а да притом достигнете сопствени унутрашњи мир.

Џулијан Мантл, некадашњи адвокат који је на време спознао прави смисао живота, спреман је за нове изазове. На путу ка испуњеном, уравнотеженом и радосном постојању не постоји важнији чинилац од породице. Стога Џулијан у овој књизи излаже низ проницљивих спознаја, захваљујући којима ћете омогућити детету да препозна таленте и реализује свој нарочити дар. Један од резултата такође ће бити да са члановима породице имате однос испуњен поверењем, који ће се претворити у нераскидиво чврсту спону.

Поделите радост живљења са најближима и научите како да разумете једни друге. Усмерите децу на путању великих снова и покажите им да ништа није недостижно. Окрените се ономе што вам је најважније и сваког дана уживајте у поклонима које вам живот даје.

Не веруј никоме - Сандра Браун

Новинарка Брит Шели буди се и поред себе у постељи затиче Џеја Берџеса, чувеног детектива. Али она се уопште не сећа како су ту доспели. Нити због чега је Џеј мртав.

Згодни Џеј био је локални херој, човек који је пет година раније ризиковао живот у пожару како би спасио друге. Полицајац Рајли Ганон, његов дугогодишњи пријатељ, био је задужен за истрагу о пожару, али тај задатак никада није испунио. Једне кобне ноћи намештен скандал срушио је цео његов свет – приморао га је да се одрекне вољене жене и посла којем је све подредио.

Сада Рајли напокон има прилику да затражи правду за себе, али и за све жртве пожара. Брит, која је својевремено допринела Рајлијевој пропасти, једино се може извући из сопствене невоље тако што ће сазнати истину о Џејевој смрти. Док њих двоје покушавају да открију шта се заправо догодило тог судбоносног дана, неколико врло моћних људи потрудиће се да истина остане заувек скривена… по сваку цену.

Теслина пошиљка – Вања Булић

Аутор бестселера Симеонов печат, Јованово завештање и Досије Богородица.

Неке тајне тrеба заувек да остану далеко од очију.

Кад књига изгори, пепео проговори.

На рушевинама Народне библиотеке, уништене током бомбардовања Београда 6. априла 1941. године, једног сунчаног београдског јутра пронађено је тело немачког новинара Рихарда Генца. Тај догађај означиће почетак потере за убицом која ће новинара Новака Ивановића увести у лавиринт лажи, обмана, обавештајних интрига, историјских неправди, међународних завера... А на самом крају тог лавиринта чека шокантна истина.

После серије убистава и отмица, на први поглед међусобно неповезаних, Новаку постаје јасно да је постао пион у игри моћника чији је једини циљ проналажење Теслиних „зрака смрти“. Тесла је тврдио да је тај проналазак наменио својој отаџбини. Да ли је проналазак уочи рата стигао у Србију и да ли се налазио баш у Народној библиотеци, чија је целокупна архива требало да буде измештена у манастир Благовештење? У тој архиви се налазило и Мирослављево јеванђеље, али га је неко уочи бомбардовања сакрио у манастир Рачу. Да ли су тада склоњени и Теслини проналасци?

Новак схвата да сви путеви воде у манастир Благовештење и сазнаје да на врху Орлових стена, у неприступачној пећини, живи свети човек који може бити кључ за решење загонетке.

Горе, у врлетима које вековима шибају ветрови и где је време стало, сачекаће га један монах, један орао и један вук.

 

 
 На врх