Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Фебруар 2016
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Патријарх Павле : светац којег смо познавали - Ђорђе Рандељ

Књига ће вам омогућити увид у начин размишљања и вредности за које се залагао човек који представља један од светлијих примера у нашој новијој историји.
- Намера ове књижице је да српски народ коначно сазна, или бар наслути, па крене у даље трагање, кога је то у личности патријарха Павла имао за духовног вођу у најтежих четврт века своје модерне историје - каже аутор.

Сутрадан после детињства – Немања Ротар

Књига о Мики Антићу.
Роман о песнику и његовој животној и књижевној авантури, о времену у коме су песници били славни, а поезија део свакодневице, и о томе шта је било после.
Узбудљив роман о песнику и боему који је обележио једно време, али и о његовом времену, седамдесетим и осамдесетим годинама, као и о времену у коме живе данашњи Антићеви читаоци.
Ротар пише свој необични роман из највеће могуће близине, као део Антићеве породице, као неко ко је одрастао уз великог песника, да би сада, после свега, уобличио и склопио књигу његовог живота.
Између живота и литературе, између романа и романсиране биографије.

Издаја - Џејсон Метјуз

Писан у најбољој традицији шпијунских романа Џона ле Кареа, овај напети трилер препун је инсајдерских детаља из живота бившег агента ЦИА.

Руска обавештајка Доминика Јегорова бори се да опстане у постсовјетској обавештајној бирократији. Пошто су јој, супротно њеној жељи, наредили да постане „ластавица“, обучена заводница, Доминики дају задатак да надзире Натанијела Неша, младог агента ЦИА који је и агент везе са најважнијом руском кртицом коју Агенција има. Два оперативца се сусрећу у дуелу шпијунаже, обмане и, неизбежно, забрањене пожуде која може да угрози не само њихове животе већ и безбедност најдрагоценијег америчког шпијуна. Кад се тајна веза разоткрије, Москва шаље свог најбруталнијег професионалног убицу, а Доминика и Натанијел се уплићу у еротичну шпијунску игру са смртоносним крајем.

Инсајдерски детаљи... Бивши оперативац ЦИА Џејсон Метјуз написао је роман пун стварног искуства о шпијунажи, контрашпијунажи, присмотри, врбовању агената, сајбер ратовању, и тајној комуникацији.

Секс... Шпијуни су се одувек ослањали на сексуалне замке којима су се рањиви мушкарци и жене бесповратно компромитовали. Секс-шпијунажа се и данас практикује по престоницама широм света. Доминика ће проћи обуку тајне руске школе за ластавице, где ће је учити вештини и науци завођења и сексуалним техникама. Те обучене куртизане (међу којима има и мушкараца – гаврана) и дан-данас се шаљу на мете на декадентном Западу.

Повратак класичном шпијунском роману... Изванредно написан и вешто конструисан, роман Издаја извучен је право из досијеа шпијунских агенција са обе стране Атлантика и из ледених степа Русије – радња се одвија у Москви, Хелсинкију, Риму, Атини и Вашингтону.

 

 
 На врх