Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

БИБЛИОТЕКА ОД ПОНЕДЈЕЉКА, 18. МАЈА 2020. ГОДИНЕ РАДИ СА КОРИСНИЦИМА СВАКИ РАДНИ ДАН ОД 7.30 - 18.30 ЧАСОВА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Јун 2016
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Оклопно срце – Ју Несбе

„Несбе је неприкосновен у жанру. Ово је најбољи кримић не само у Норвешкој већ можда и на свету.“ Dagbladet

Човек закопан у снегу не може да помери плућа од страшног притиска на грудни кош. То стање назива се оклопно срце. У таквом стању имаш само још четири минута живота.

Две жене пронађене су мртве у Ослу. Обе жртве су се удавиле у сопственој крви. Полицију збуњују убодне ране у њиховим устима јер су нанете изнутра.

Одељење за крвне деликте шаље Кају Сулнес у Хонгконг. Њен задатак је да уђе у траг једином норвешком стручњаку за серијске убице, али тај полицајац склон алкохолу крије се негде у милионском граду од утвара из некадашњих истрага, сећања на жену коју воли и утеривача дугова. А име му је Хари Хуле.

У међувремену, број жртава расте и Хари се невољно прикључује истрази. Мистериозно оружје којем су жртве убијене води га у срце таме – Белгијски Конго, а сазнања о жртвама у један планински дом на снежним висоравнима Норвешке...

„Несбе наоко врло лако призове тескобни замор од живота који се тако лепо уклапа у традицију ноара. Али његово умеће огледа се и у томе што нас из те суморне атмосфере повремено уздигне комбинацијом непатвореног ужаса и лепоте од које застаје дах. И управо то издваја Несбеа у односу на друге нордијске ауторе у овом жанру.“ Richmond Times-Dispatch

„Још један врхунски кримић... језички ватромет, пун урањања у дубине психе, егзистенцијалног беса, напетих обрта и оштроумно осмишљеног тока радње.“ Aftenposten

„Роман доноси истинска задовољства, три невероватна обрта и последњих 150 страница које пролете док трепнете.“ УСА Тодаy

„У Несбеовим криминалистичким причама универзум једног злочина постаје човеков универзум.“ Jilandsposten

Гора преображења – Љиљана Хабјановић Ђуровић

Гора Преображења је књига о Светом Сави. Књига која нас подсећа како су Немањићи стварали српску државу и Српску Православну Цркву. Како је Свети Сава испунио себе светлошћу Духа Светога и собом обасјао српски род. Како је српски народ кроз векове опстајао на стази Светосавља. Истовремено, то је књига која упућује како да се свако од нас успне уз Гору Преображења.

До краја земље – Давид Гросман

Узбудљива, несвакидашње пуна сага о израелскопалестинским односима, о љубави и патњи, и о погибији сина у рату са Хезболахом у Либану.

Док син одлази у рат, његови мајка и отац крећу на пешачење стазом око Израела, посвећујући ту дугу шетњу сину за кога стрепе и својим страховима и надама с којима живе. У том дугом пешачењу мајка и отац, раздвојени у обичном животу, присећају се целог свог живота, одрастања сина, својих љубави, успона и падова, часова среће и часова у којима су губили сваку наду. Гросман приповеда сугестивно и узбудљиво, а његов роман добија снагу велике фреске и полифоније у којима се сабирају слике и гласови, искуства проживљеног живота и све оно што је вредно сећања.Познати писац Пол Остер написао је поводом романа До краја земље: „Ово је књига огромне снаге и интензитета, ремекдело Давида Гросмана. Флобер је створио Ему, Толстој је створио ње-гову Ану, а сада смо добили Гросманову Ору у потпуности живу, посве отелотворену. Прогутао сам овај обимни роман у гроз-ничавом трансу. Болно, лепо, незаборавно." За роман До краја земље Гросман је за непуних годину дана добио два велика светска признања.

 

 

 

 

 


  

 

 

 


 

 
 На врх