Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

У ЦИЉУ ПРОВОЂЕЊА ВАНРЕДНИХ МЈЕРА ЗА СПРЈЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ, ТЕ ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА СТАНОВНИШТВА БИБЛИОТЕКА ДО 31.03.2020. ГОДИНЕ ОБУСТАВЉА РАД СА КОРИСНИЦИМА.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
У ЦИЉУ ПРОВОЂЕЊА ВАНРЕДНИХ МЈЕРА ЗА СПРЈЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ, ТЕ ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА СТАНОВНИШТВА БИБЛИОТЕКА ДО ДАЉЊЕГ ОБУСТАВЉА РАД СА КОРИСНИЦИМА.
Октобар 2016
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Давни сати - Кејт Мортон

Идит Берчил никада није била блиска с мајком. Једног поподнева стиже им давно загубљено писмо са повратном адресом замка Милдерхерст и тај догађај изазива необичну реакцију Идитине мајке. Идит почиње да сумња да је емоционална удаљеност међу њима одувек била параван иза којег је мајка крила неке старе тајне. Пратећи траг писма Идит одлази у Милдерхерст, код необичних сестара Блајт и открива да је њена мајка ту боравила као тринаестогодишња девојчица за време Другог светског рата. Две старије сестре су близнакиње и већи део живота старале су се за млађу, која се променила откако ју је вереник оставио 1941. Међу оронулим зидинама замка Идит трага за мајчином прошлошћу и открива више него што је очекивала – истину о догађајима који су се одиграли у „давним сатима“.

Овим очаравајућим делом Кејт Мортон одаје почаст класицима готичког романа и испреда богату замршену приповест о тајнама, стрепњи и изгубљеној љубави.

„Оронули замак, старе аристократкиње, напаћена сестра и низ мрачних тајни бацили су тихе чини на овај роман. Зачараће и вас!“

Marie Claire

„Замак Милдерхерст биће кобан за читаоце исто колико је био и за Идит и њену мајку. Заборавићете на време док будете читали овај одличан и амбициозан роман.“

Daily Express

„Ова прича ће одушевити и љубитеље трилера и оне који уживају у историјским романима. Баштинећи најбољу традицију готских мистерија, створивши комплексне ликове чија ће се природа мајсторски разоткривати, Мортонова је написала књигу која се чита са лакоћом иако вас све време држи у напетој неизвесности.“

Library Journal

ОСТАЦИ ДАНА - Казуо Ишигуро

ДОБИТНИК БУКЕРОВЕ НАГРАДЕ ! ДАНАС ВЕЋ КЛАСИК, ОСТАЦИ ДАНА СУ ПРЕДИВНА И ДИРЉИВА ПОДСЕЋАЊА НА ДАНЕ ПРЕ ВЕЛИКОГ РАТА О ИЗГУБЉЕНИМ ЖЕЉАМА И ИЗГУБЉЕНОЈ ЉУБАВИ...Казуо Ишигуро врхунским књижевним умећем осликава један свет у нестајању, кроз судбину човека који у постацима дана на једн сетно меланхоличан начин говори о трагици живота, неоствареној љубави дужности, достојанству и оданости.С фином иронијом и без трунке сарказма, Ишигуро мајсторски успева да дочара специфичност енглеског хумора, презир према америчким новотаријама или размишљања о оданости и верности.Захваљујући јапанском пореклу Ишигуро је са јасније дистанце могао да види и препозна оно је најкарактеристичније и најпрепознатљивије у његовој новој домовини.Филм Остаци дана са Емом Томпсон и Ентони Хопкимсом био је номинаван за осам Оскара. И то је један од ретких филмова који је успео савршено да дочара магију писане речи.

Сва лица света - Душан Величковић

Три деценије са најпознатијим ауторима на свим континентима.

Калвадос са Максом Фришом у Цириху. Са Јенс-Мартином Ериксеном на дочеку Српске нове године. Са Сузан Зонтаг и Словенцима у Сеулу. Са Карлом Фелтринелијем у земунској кафани Радецки. Са Б. Вонгаром и Дражом Михаиловићем у аустралијској џунгли. Са Артуром Милером о Мерлин Монро.

Шта говоре и о чему размишљају најпознатији светски аутори, нобеловци и славни бестселер писци док разговарају и друже се са Душаном Величковићем: зашто је Трејси Шевалије трчала маратон, ко је заиста био Јержи Косински, у шта заправо верује Вилијам Пол Јанг, шта Норман Мејлер мисли о европској култури, шта писцима саветује Ален Гинзберг…

Јединствен збир упечатљивих и оригиналних исказа о свету, животу и стваралаштву, инспиративна размишљања славних савремених писаца која се памте!

 

 
 На врх