Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com (међубиблиотечка позајмица)
 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Сриједа, 28. јул 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гост Марија Братоња
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

,,Мали читачи" могао би бити врло тачан опис циљне групе програма ,,Да читање почне на вријеме". Са Читопородицама јуче је била Марија Братоња, ауторка ,,Малих читача", библиотекарка и читомама три читуљка од најраније доби. Дружили смо се са ,,Дивовским скакуталом" Џулије Доналдсон, серијалом ,,Мрљек и Прљек" Јелене Перван, ,,Опростите, јесте ли ви вјештица" Емилије Хорн и другима уз које опитно доказано расту мали читачи у будуће кориснике висококвалитетних захтјева. Без претензија на ограничавање слободе избора и афинитета дјетета, уз квалитетан избор и сјајну препоруку осим изграђене ране читалачке навике, можемо се надати и изграђеном сјајном укусу малих читача.

 
Четвртак, 15. јул 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гости Ана Врбашки и Марко Дињашки
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Ана Врбашки и Марко Дињашки = Алиса у земљи чудесне музике! Али не и чудне или недосежне, напротив: инструменте имамо сви - наше тијело! Колико је важно да пјевамо, разговарамо, читамо бебама још док у тијелу мајке, већ тада припремајући их звуковно за свијет који их жељно ишчекује, а потом како је бављење тјелесном музиком савршена игра уз коју не само што уживамо са најмлађима, већ им помажемо да развијају и моторичке и вербалне способности; пратећи преко адолесценције до зрелог доба... увидјели смо да је тјелесни перкусионизам оно што је цјеложивотно упознавање себе и свијета који нас окружује. Дјеца постају сигурнија у отварању ка спољашњем свијету, одлучнија у препознавању својих и туђих потреба. Оно што смо свакако понијели са овог дружења јесте један освјежени поглед на стварност: искреност коју звуковним таласима преносимо попут истинског и цјеложивотног додира са својим потомцима - градећи високи степен повјерења, самоспознају и дакако "читање" стварности! СТВАРАЈТЕ СВОЈЕ ПОРОДИЧНО ЧИТАЛАЧКО ИСКУСТВО!
 
Четвртак, 8. јул 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гост Сњежана Антић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Читање смо по 11. пут почели од... палеолита. Како "читамо" остатке прошлости, како су се играли малишани кроз вријеме, те колико се игре и играчке разликују од данашњих, приближила нам је Сњежана Антић, археолог Музеја Семберија. О новој улози институција културе, новим потребама корисника за које наше друштво нема превише слуха, као заједничка идеја и нашег програма, говорили смо о томе да су институције културе супротно застарјелим ставовима примарно простори дјетета! Да би се почело на вријеме главни покретачи су родитељи који су први водичи својих малишана кроз музеје, библиотеке, галерије, позоришта... Читопородице су чуле нешто више о сталним поставкама, музејској библиотеци, као и о актуелно планираним дешавањима нашег Музеја. Сњежана је говорила о сјајним истраживањима које спроводе тимови састављени из разнородних бранши у покушајима реконструкције настанка првих "умјетничких" творевина малих руку, а које су биле, кроз игру, припрема за свијет одраслих. Колико је колективни развој прилично једнаких етапа у индивидуалном, покушали смо приближити читоПородицама на овом дружењу. Сњежана Антић препоручила је читоПородицама сликовнице македонског илустратора Ванета Костуранова, ауторску ,,Девојчица и Мече" и ,,Сташко Несташко", за коју је текст осмислила Ана Ђокић. Такође, подсјетила је на важност дјечјих серијских публикација издвојивши ,,Мали Забавник" и старијег сабрата ,,Политикин Забавник". На самом крају разговарали смо о сјајном, али, нажалост маргинализованом, занимању археолога, које је у случају наше саговорнице, стимулисано управо читањем од најранијег узраста! ЧитоЗадатак који ће урадити ЧитоПородице, а наша саговорница задала, биће израда посудица са именима малишана, које ће наћи свој чаробни пут до Музеја Семберија, а ми ћемо испратити шта ће се десити на крају тог путовања! Стварајте своје ПОРОДИЧНО читалачко искуство!

 
Четвртак, 1. јул 2021. године Промовисана књига "Прота Димитрије бијељински"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ у Бијељини представљена је књига историчара Саше Мирића „Прота Димитрије бијељински“. Основни задатак ове књиге је да спаси од заборава проту Димитрија Марковића који је, тврди Мирић, једна од најзначајнијих личности у историји Бијељине. Један од два рецензента на књизи је био проф. др Драго Вуковић који каже да садржај књиге Мирићу потпуно припада уколико се гледа његово стручно опредјељење историчара.
„Промовишемо значајну књигу аутора немирног духа. У књизи која има персонални назив, „Прота Димитрије бијељински“, ради се о проти Димитрију Марковићу, али оно што је сигурно и специфичност књиге је да књига говори више о приликама и неприликама, временима, борби за опстанак и слободу српског народа једне читаве регије - што би могли у црквеној организацији рећи Зворничко-тузланска епархија. Ово је дјело које је настало као резултат историчара. Можда нам се Мирић по први пут и представља као историчар и ту му је и мјесто. Ова књига јесте књига која има значајан број елемената научног дјела“, рекао је један од рецензената проф. др Драго Вуковић.
Јереј Немања Ерак, библиотекар Епархије Зворничко-тузланске истакао је да је у књизи ријеч о човјеку који је обиљежио 19. вијек у Семберији, поготово у Бијељини и да се из животописа његовог свештенослужитеља може закључити како се он сналазио у том времену заједно са својим сарадницима.
 
Четвртак, 1. јул 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гост Јелена Андрић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Како бисмо научили да усклађујемо потребе нас као родитеља када се нови живот усели у наш свијет, а потом и ако смо у ситуацији да имамо више дјеце различитих узраста и да не скрајнемо своје, али и поштујемо различита интересовања малених читача, ријешили смо да на ову тему прозборимо са библиотекарком дјечјег одјељења ,,Стефан Првовенчани" из Краљева, која све више плени и богати друштвене мреже библиотечким препорукама за све узрасте. Разговарали смо о триковима, али и искреној љубави према читању која је корјен доживотног читаоца. Јелена нам је препоручила сјајне наслове ,,Козикас" издаваштва, ,,ЈРЈ", „Лагуне", али и нашег данашњег издавача-сарадника ,,Прополис букса".
На овом сусрету ЧитоПородице даровао је Пополис Букс, а уз књиге су добили и персонализовано писмо у којем их Дуња Шашић, ауторка ,,Облутак" радионица, савјетује како са паметно читају са својим читуљима.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Сљедећа стр. > Крај >>

Страна 1 од 19

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх