Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Петак, 30. јун 2023. године "Конференција беба"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У Градском парку данас је одржана традиционална манифестација “Конференција беба” гдје је учешће узела и наша установа!
Циљ нашег учешћа је да укажемо на значај читања од најранијих дана, па чак и у пренаталном периоду! Прилику да постану чланови библиотеке искористила су бројна дјеца а као знак пажње дијелили смо им поклон књиге! Наше књиге, лутке, креативни материјали и срдачан приступ привукли су изузетно велику пажњу свих присутних!
Оно што је важно напоменути да годинама уназад посебну пажњу посвећујемо раду са дјецом а једна од идеја коју смо реализовали је и програм “Да читање почне на вријеме”, у којем су учестовали родитељи дјеце до 36 мјесеци као и оне породице које су у ишчекивању новог члана. Овом приликом најављујемо да ће у оквиру секције за промоцију књиге и читања у свим узрастима “Креативна конзумација културе” од октобра поново почети дружење у другом циклусу програма за подршку раном развоју читању за родитеље који ишчекују новог члана као и за родитеље дјеце до три године. Заинтересовани се могу пријавити на мејл адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели као и за више информација о овом програму!
Бројне су благодети читања, зато читајмо заједно!
 
Четвртак, 29. јун 2023. године Посјета дјеце са Косова
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Данас су нашу Библиотеку посјетила дјеца са Косова и Метохије, која у оквиру пројекта “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” бораве у граду Бијељина.
Упознали смо их са историјом Библиотеке, начином рада и функционисањем једне културне установе и на занимљив и интересантан начин провјерили шта су то за кратко вријеме научили о нашој Библиотеци. Припремили смо квиз питања а као награда за тачан одговор добили су на поклон књигу.

На самом крају дружења сачекало их је још поклон књига како дјеци која су нам у гостима тако и дјеци која су домаћини а припремили смо и поклон књиге за њихове школске библиотеке које смо уручили наставном особљу. Уз освјежење и слаткише које смо припремили имали смо времена и за неформалан разговор.

 
Понедјељак, 26. јун 2023. године 4. Зелени Фестивал – Kарловачка зелена прича
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Kњижнице и одрживи туризам тема је овогодишњег 4. Зеленог Фестивала – Kарловачка зелена прича, који се одржао у Градској библиотеци „Иван Горан Kовачић“ у Kарловцу, у понедјељак, 26. јуна 2023. године од 10:00 до 17:00 сати. У организацији Градске библиотеке „Иван Горан Kовачић” Kарловац у суорганизацији са ЈУ Аqуatika – Слатководни аквариј Kарловац, Библиотеком Филозофског факултета у Загребу и Туристичком заједницом града Kарловца уприличен је стручни скуп с међународним учешћем, финансиран од стране Министарства културе и медија Републике Хрватске, Града Kарловца у склопу манифестације Звјездано љето.
 
Петак, 23. јун 2023. године НТЦ радионице
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У протеклих мјесец дана Библиотека је била домаћин НТЦ радионицама. На посљедњој радионици присуствовао је др Ранко Рајовић, гдје смо договорили наставак сарадње и у наредном периоду.

 
Четвртак, 22. јун 2023. године Представљен документарни филм "Видовдан - нит која нас веже"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Синоћ је у ЈУ Народној библиотеци "Филип Вишњић" Бијељина представљен документарни филм "Видовдан - нит која нас веже", у продукцији Клуба историчара ,,Посавина". Филм се бави важним сегментима из националне историје од досељавања Словена на Балканско полуострво до краја Првог свјетског рата, са акцентом на Видовдан као судбоносни датум српске историје. Прије пројекције филма публици се обратила директорица Библиотеке, Жељана Арсеновић као и предсједница Клуба историчара, Маја Видовић.

 
Страна 9 од 16

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх