Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Уторак, 7. новембар 2023. године С Вишњићем у сјећању - сатира у подне
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Савез слијепих и слабовидих лица Републике Српске: У тешким временима смијех служи као лијек
Радује ме то да ми, слијепи људи, који смо везани итекако за Филипа Вишњића, на овакав начин доприносимо оживљавању сјећања и подсјећања на велико Вишњићево дјело, на све оно што је учинио за српски народ, изјавио је Бранко Сузић, предсједник Савеза слијепих и слабовидих лица Републике Српске данас у Бијељини, након што је положио вијенац на споменик Филипу Вишњићу испред Народне библиотеке “Филип Вишњић”.
“Драго ми је да је наше удружење и ове године укључено у програм обиљежавања “ Вишњићевих дана”. Свима нама представља задовољство да Савез слијепих Републике Српске, сада већ традиционално, буде дио програма “Вишњићевих дана” и да пружи свој скроман допирнос обиљежавању ове манифестације. Ми, сљедбеници Филипа Вишњића, треба својим дјелом да крчимо путеве даљег развоја нашег друштва. У суштини, мислим да Савез слијепих Републике Српске чини онолико колико објективно може на обиљежавању Вишњићевог дјела. Развијамо и његујемо сарадњу са СПКиД “Просвјета” Бијељина, са Народном библиотеком “Филип Вишњић” и са Центром за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност” у Дервенти.
Ове године у припрему овог програма укључили смо и Удружење књижевника Републике Српске, те смо овај програм назвали “Сатира у подне”, јер су са нама и врсни сатиричари. Жеља нам је да се у овим тешким временима мало и насмијемо”, изјавио је Бранко Сузић.
 
Понедјељак, 6. новембар 2023. године Посјета представника СПКД “Просвјета” из Беча, Срђана Мијалковића и СПКД “Просвјета” из Београда, Дејана Мастиловића
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Нашу Библиотеку посјетили су представници СПКД “Просвјета” из Беча, Срђан Мијалковић и СПКД “Просвјета” из Београда, Дејан Мастиловић. Ову прилику искористили смо за разговор о активностима Библиотеке и Просвјете и могућностима заједничке сарадње на очувању српске културе, традиције, језика и нашег писма ћирилице. Овај сусрет искористили смо и да поклонимо пакет књига за новоосновану библиотеку у Грацу, која дјелује у оквиру СПКД “Просвјета” и да на тај начин допринесемо развоју и очувању наше културе у дијаспори!

 
Петак, 3. новембар 2023. године Промовисана књига "Дукати Паје Злојутра" аутора Тихомира Несторовића
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У препуној сали ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина,  у оквиру Културне манифестације „Вишњићеви дани“ одржана је промоција књиге „Дукати Паје Злојутра“, аутора Тихомира Несторовића.
Тихомир Несторовић, аутор књиге „Дукати Паје Злојутра“, казао је да је и ова његова књига представља претакање живота у прозу, те сматра да је изабрао прави пут како да испољи оно што носи у себи и шта жели да каже.
 
Петак, 3. новембар 2023. године Вишњићеви дани - полагање вијенаца
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Подизањем заставе, полагањем вијенаца и пригодним културно-умјетничким програмом на платоу Библиотеке отворени су јубиларни 30. Вишњићеви дани.
Манифестација посвећена слијепом српском пјеснику и гуслару окупиће бројне ствараоце из области културе који ће свједочити о Вишњићевом епском дјелу. У периоду од 3. до 8. 11. 2023. године очекују нас културни догађаји који су припремљени за све узрасте.
 
Четвртак, 2. новембар 2023. године Дјечија радионица "Чика Јова Змај" група "Корњачице"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Корњачице из Вртића „Чика Јова Змај“ у акваријуму „Дјечији кутак“ ????????????
Чиста вода је битна свима, а како је чувати, то су нам из свог угла испричале ко други него корњачице ????
Шта смо још радили? Ух! Па свашта нешто! ????
Бојили, читали „Како Ана чува природу“, пјевали пјесмицу Душка Радовића о Плавом зецу, извели драмски текст о чувању воде, подијелили чланске карте ... ????????????????

Све у свему, одлично дружење. ????

 
Страна 10 од 21

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх