Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Уторак, 1. новембар 2022. године Александар Деспотовић поклонио књиге библиотеци
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Александар Деспотовић, студент прве године Факултета политичких наука Универзитета у Бечу, данас је посјетио нашу установу и том приликом поклонио књиге у вриједности од 400 евра.
Гест који нас је одушевио и пријатно изненадио јесте то што је један студент одлучио да од своје прве плате купи и поклони књиге библиотеци у свом родном граду.
 
Четвртак, 27. октобар 2022. године Представљене двије књиге, "Огледи, бесједе, есеји" и "Кад сјећања заболе"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У организацији ЈУ Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина и Градског одбора СПКД "Просвјета" Бијељина синоћ су представљене двије књиге, "Огледи, бесједе, есеји" аутора проф. др Цвијетина Ристановића и "Кад сјећања заболе", ауторке мр Љиљане Лукић.
Догађај је од изузетне важности, јер се обиљежава 120 година СПКД "Просвјета".
 
Сриједа, 26. октобар 2022. године 65. Међународни београдски сајам књига
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Колектив ЈУ Народне библиотеке “Филип Вишњић” Бијељина заједно са колегама из ЈУ Народне библиотеке Угљевик и ЈУ Народне библиотеке “Десанка Максимовић” Лопаре, посјетио је 65. Међународни београдски сајам књига, који се одржава у Београду у периоду од 23 - 30. октобра 2022. године.

У календару културних дешавања југоисточне Европе централно мјесто већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Мото овогодишњег Сајма књига је “Повратак написаних”, почасни гост је Румунија а учешће је узело преко 400 излагача.

 
Четвртак, 20. октобар 2022. године Предавање "Здраво једи - здраво расти"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Правилна исхрана од малих ногу и редовна физичка активност предуслов су здравог одрастања, поручено је са вечерашњег предавања "Здраво једи-здраво расти" које је за родитеље и васпитаче у дјечијим установама у Бијељини организовао Дјечији вртић "Чика Јова Змај" Бијељина у сарадњи са ЈУ Народном библиотеком “Филип Вишњић” Бијељина, Домом здравља Бијељина и Педагошким факултетом.
Славиша Вујановић, директор Дјечијег вртића изјавио је да је циљ предавања промоција здравих навика дјеце предшколског узраста, додајући да вртић већ неколико година обиљежава Недјељу здравог живота.
У току Недјеље здравог живота вртић је реализовао бројне активности чији је циљ да дјеца усвоје све оно што је за њих добро и да то развијају од малих ногу током цијелог живота.
"Ми у дугогодишњем периоду дјеци у вртићу обезбјеђујемо здраву храну, а у томе сарађујемо са Институтом за јавно здравство Републике Српске, Министарством просвјете и Министарством здравља и социјалне заштите. Очекујемо да ће на сутрашњој манифестацији у Бањалуцу наша установа добити сертификат да смо пријатељи здраве исхране дјеце", рекао је Вујановић новинарима.
Педијатар Стојанка Шкорић рекла је да правилна исхране почиње у најранијем дјетињству, односно да дојење представља почетак здравог живота.
"Ми педијатри увијек инсистирамо на том здравом почетку живота, на дојењу које је најлакше, најздравије и најјефтиније. Ако дијете има здраву исхрану и даље захваљујући породици и дјечијим установама до седме-осме године, онда је то превенција масовних болести - хипертензије, дијабетеса, болести локомоторног апарата", навела је Шкорићева.
Декан Педагошког факултета у Бијељини Далибор Стевић истакао је да је о овој теми неопходно говорити што чешће, посебно када је ријеч о дјеци.
Он је, као дугогодишњи спортиста, истакао да је велики проблем данашњице то што млади имају све мање физичке активности, додајући да хипокинезија или мањак кретања утиче на настанак и развој неких болести.
"Човјеково тијело је створено за кретање, а данас, захваљујући разноразним апаратима и уређајима, ни не морамо да се крећемо нити да се дружимо и тако је основна животна функција - кретање и те како закинута. Дјецу морамо укључивати у спорт и неку врсту физичке активности. Најбитније од свега је створити им здраве услове за одрастање", поручио је Стевић.
Жељана Арсеновић, директор Народне библотеке "Филип Вишњић" у којој је одржано вечерашње предавање, рекла је новинарима да су оваква предавања изузетно значајна за родитеље, васпитаче и дјецу.
"Радо смо прихватили идеју директора Дјечијег вртића Чика Јова Змај Славише Вујановића за организовање овог стручног предавања, а у организацију су укључени и бијељински Дом здравља и Педагошки факултет. Оно што је важно напоменути да је сарадња Библиотеке и Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” дугогодишња а прошле године смо је и озваничили потписивањем Меморандума о заједничкој сарадњи. Теме раста, развоја и исхране дјеце су веома важне и треба о томе причати и слушати смјернице које нам дају стручна лица попут наших вечерашњих предавача др Стојанке Шкорић која је спец.педијатрије и субспец.исхране и проф. др Далибора Стевића, декана Педагошког факултета”, навела је Арсеновићева.
 
Сриједа, 19. октобар 2022. године Представљена књига "Видела сам Бога"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У нашој Библиотеци одржана је промоција књиге “Видела сам Бога”, аутора Чедомира Рајичића.
Чедомир Рајичић широј јавности је познат као Чеда Чворак који је музичар, композитор, мулти-инструменталиста, текстописац и члан Удружења књижевника Србије.
 
Страна 17 од 37

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх