Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Петак, 26. новембар 2021. године Прослављена крсна слава Свети Јован Златоусти
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина прославила је крсну славу - Светог Јована Златоустог, а директор ове установе културе Жељана Арсеновић истакла је да су задовољни резултатима које су остварили у току године, нарочито с обзиром на услове рада које је створила пандемија.

 
Уторак, 23. новембар 2021. године Изложба "Толстој и Достојевски у српској култури"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

ОБИЉЕЖЕНО ДВА ВИЈЕКА ОД РОЂЕЊА ДОСТОЈЕВСКОГ

У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ у Бијељини, изложбом "Толстој и Достојевски у српској култури", обиљжен je значајан јубилеј - 200 година од рођења Фјодора Михајловича Достојевског.
Према ријечима Јасмине Нинков, директора Библиотеке града Београда, овај повод је заиста лијеп, посебно што на овај начин, каже, величамо руске писце-класике и представљамо њихова дјела у српској култури.

 
Уторак, 16. новембар 2021. године Представљен роман "Врежа" Бранка Станковића
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Промовисан роман "Врежа" Бранка Станковића
Добитник награде "Златна сова" за роман "Врежа" Бранко Станковић рекао је на промоцији у ЈУ Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина да је ријеч о причи која спаја српски и јерменски народ, географски удаљене, али доста сличне по судбини и догађајима из историје.
 
28. Вишњићеви дани у ЈУ Народној библиотеци "Филип Вишњић" Бијељина
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

28. Вишњићеви дани у ЈУ Народној библиотеци "Филип Вишњић" Бијељина

У оквиру претпрограма Вишњићевих дана 2021. године у Библиотеци су одржани 11. Сусрети младих пјесника "На Филиповим стазама", затим смо свечано отворили 28. Вишњићеве дане уз рецитацију ученице Гимназије и младог гуслара исте школе а чланови СКУД-а Семберија и ученица гимназије су подигли Вишњићеву заставу. У петак је Савез слијепих и слабовидих Републике Српске приредио културно-умјетнички програм, а затим су услиједиле промоције књига проф. др Јелине Ђурковић „Српске народне тужбалице из Старе Херцеговине" и књига „Јунаци устаничке епопеје Филипа Вишњића" аутора Стеве Ћосовића.
У понедјељак су проглашени резултати литерарнрног конкурса, такмичења рецитатора и бесједника и додјељене су награде. Одржана је промоција Српске виле а послије тога услиједило је затварање 28. Вишњићевих дана уз рецитације ученика гимназије и гуслара и спуштање заставе.

 
Сриједа, 3. новембар 2021. године 11. Сусрети младих пјесника „На Филиповим стазама“
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У ЈУ Народној библиотеци „Филип Вишњић“ Бијељина у оквиру претпрограма културне манифестације Вишњићеви дани 2021. године одржани су 11. Сусрети младих пјесника са тромеђе, који носи назив „На Филиповим стазама“. С обзиром на епидемиолошку ситуацију учесници из градова Вуковара, Сремске Митровице, Шида и Пећинаца нису били физички присутни, него су путем друштвених платформи испратили догађај а учесници из Бијељине су дошли у Велику салу библиотеке међусобно се упознали, спријатељили и остварили интеракцију која ће уродити новим пјесмама и причама. Учешће је узело 20 дјеце са тромеђе Републике Српске, Србије и Хрватске, с тим што ће учесници из друге двије државе учестовати путем онлајн платформи. Као и сваке године круна Сусрета младих пјесника ће бити Зборник пјесама у коме ће се наћи пјесме и кратке приче наших учесника.

 
Страна 24 од 34

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх