Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
28. Вишњићеви дани у ЈУ Народној библиотеци "Филип Вишњић" Бијељина
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

28. Вишњићеви дани у ЈУ Народној библиотеци "Филип Вишњић" Бијељина

У оквиру претпрограма Вишњићевих дана 2021. године у Библиотеци су одржани 11. Сусрети младих пјесника "На Филиповим стазама", затим смо свечано отворили 28. Вишњићеве дане уз рецитацију ученице Гимназије и младог гуслара исте школе а чланови СКУД-а Семберија и ученица гимназије су подигли Вишњићеву заставу. У петак је Савез слијепих и слабовидих Републике Српске приредио културно-умјетнички програм, а затим су услиједиле промоције књига проф. др Јелине Ђурковић „Српске народне тужбалице из Старе Херцеговине" и књига „Јунаци устаничке епопеје Филипа Вишњића" аутора Стеве Ћосовића.
У понедјељак су проглашени резултати литерарнрног конкурса, такмичења рецитатора и бесједника и додјељене су награде. Одржана је промоција Српске виле а послије тога услиједило је затварање 28. Вишњићевих дана уз рецитације ученика гимназије и гуслара и спуштање заставе.

 
Сриједа, 3. новембар 2021. године 11. Сусрети младих пјесника „На Филиповим стазама“
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У ЈУ Народној библиотеци „Филип Вишњић“ Бијељина у оквиру претпрограма културне манифестације Вишњићеви дани 2021. године одржани су 11. Сусрети младих пјесника са тромеђе, који носи назив „На Филиповим стазама“. С обзиром на епидемиолошку ситуацију учесници из градова Вуковара, Сремске Митровице, Шида и Пећинаца нису били физички присутни, него су путем друштвених платформи испратили догађај а учесници из Бијељине су дошли у Велику салу библиотеке међусобно се упознали, спријатељили и остварили интеракцију која ће уродити новим пјесмама и причама. Учешће је узело 20 дјеце са тромеђе Републике Српске, Србије и Хрватске, с тим што ће учесници из друге двије државе учестовати путем онлајн платформи. Као и сваке године круна Сусрета младих пјесника ће бити Зборник пјесама у коме ће се наћи пјесме и кратке приче наших учесника.

 
Сриједа, 27. октобар 2021. године Мала школа новинарства
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић" Бијељина и Амерички кутак Бијељина организовали су Малу школу новинарства.
Радионица је намјењена средњошколцима и студентима а основни циљ јесте да се они на неки начин упознају са основама новинарства, односно да науче шта је вијест, како се прави, шта је прилог, шта је интервју и како на друштвеним платформама могу да праве вијест и да је објављују на исправан начин. Тиме ће научити каква је новинарство професија, на који начин се спремаји вијести и како се истражује и долази до релевантних информација које су потребне за писање једне вијести и прилога, такође ће са предавачем ићи на терен гдје ће бити у прилици да практично виде сам ток настајања прилога и интервјуа.
 
Четвртак, 21. октобар 2021. године Предавање на тему "Утицај короне на лијечење обољелих од карцинома дојке"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

ЈУ Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина и Удружење жена обољелих од рака дојке "Геа" Бијељина, организовали су поводом мјесеца октобра који се обиљежава као међународни мјесец борбе против карцинома дојке, предавање на тему "Утицај короне на лијечење обољелих од карцинома дојке".

 
Сриједа, 20. октобар 2021. године "Да читање почне на вријеме"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

ЈУ Народна библиотека ,,Филип Вишњић" презентовала је програм ,,Да читање почне на вријеме" као најмлађи у секцији за промоцију читања и истраживања „Креативне конзумације културе". Читопородице и читосарадници из Бијељине добили су своје читозахвалнице на учешћу, док смо, због пандемијских прилика, осталима овај дар послали.

 
Страна 28 од 37

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх