Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Четвртак, 1. јул 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гост Јелена Андрић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Како бисмо научили да усклађујемо потребе нас као родитеља када се нови живот усели у наш свијет, а потом и ако смо у ситуацији да имамо више дјеце различитих узраста и да не скрајнемо своје, али и поштујемо различита интересовања малених читача, ријешили смо да на ову тему прозборимо са библиотекарком дјечјег одјељења ,,Стефан Првовенчани" из Краљева, која све више плени и богати друштвене мреже библиотечким препорукама за све узрасте. Разговарали смо о триковима, али и искреној љубави према читању која је корјен доживотног читаоца. Јелена нам је препоручила сјајне наслове ,,Козикас" издаваштва, ,,ЈРЈ", „Лагуне", али и нашег данашњег издавача-сарадника ,,Прополис букса".
На овом сусрету ЧитоПородице даровао је Пополис Букс, а уз књиге су добили и персонализовано писмо у којем их Дуња Шашић, ауторка ,,Облутак" радионица, савјетује како са паметно читају са својим читуљима.
 
Четвртак, 24. јун 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гост Ана Торма
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
На прошлом састанку ,,Да читање почне на вријеме" прешли смо много километара од Шпаније преко Републике Српке до Норвешке! А читоВодич била је Ана Торма, која нам се јавила из Ваљадолиде и прокрчкала нас у свом ,,Лонцу сликовница" на тему „Како читати са (не)читачима". Прелистали смо заједно доста сликовница од ,,Гладне гусенице " Ерика Карла до сјајних библиотека ,,Завода за уџбенике и наставна средстава" из Београда „Скочимиш", „Вртиреп" и „Шарени Снег", те њежне сликовнице Ванета Костуранова ,,Девојчица и мече". ЧитоПородице су дијелила своја читалачка искуства, а Ана им је дала примјере активности прије, у току и након читања. Такође, дотакла је однос и важност књижара и библиотека, а читоПородице поздравила великом захвалноћшу што им је стало да од свих обавеза одвоје вријеме за ову тему, која је непресушна. За читоУдобност побринула се дизајнерска креативност ,,Home little home" , која је читоПородицама даривала читоЈастучиће као симболички подстицај на удобност и пријатност заједничког читања које прави незамјенљиве везе на много нивоа између родитеља и дјеце, али и "спољњег свијета". Почните на вријеме!
 
Четвртак, 24. јун 2021. године Промовисана књига "Наша борба са ковидом"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
"Наша борба са ковидом" назив је књиге Златка Максимовића промовисане вечерас у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини, која је издавач прве овакве књиге у Европи.
Један од рецензената, директор Клинике за инфективне болести Клиничког центра Србије и члан Кризног штаба Владе Србије Горан Стевановић изјавио је новинарима да књига показује искуство бијељинске болнице у борби против епидемије вируса корона и начин на који су се организовали најбоље што су могли, те оцијенио да резултати показују да су се добро организовали.
 
Четвртак, 10. јун 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гости породица Понграшић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Да је најважнија карика до читајућег корисника управо родитељ, потврдила нам је ПисоПородица Понграшић! На дружењу ,,Да читање почне на вријеме" разговарали смо са Аном Ђокић, Алмом Понграшић, Иреном Понграшић и Зораном Понграшићем, о њиховим сјећањима на своје почетке читања/ писања/илустровања, о статусу сликовница, праћењу потреба дјетета пред сликовницом, истраживања и ослушкивања његовог афинититета, оригиналности илустрације и стилског визуелног израза. Разговарали о дивним насловима којима ова породица богати хрватску, али и регионалну дјечју књижевну сцену: „Мала Ноћна Мора" Ирене Понграшић, ,,Ми ниСМО сами" њене сестре Алме, бескрајно њежним насловима (као у бајци) њихове треће сестре Еме ,,Мој се тата смањује", „О змају који је волио цвијеће", ветеранке-писоМаме Ане Ђокић ,,Школице за Тратинчицу", „Страшно страшна прича", ,,Сташко несташко" из новије продукције, али и незаобилазне књиге за Бијељину и ЈУ НБ ,,Филип Вишњић" ,,Зое, дјевојчица са врха солитера" према којој је настала побједничка луткарска представа, трејлер и илустрација на првом ЛУТВИД ФЕСТ-у у издању ЈУ ОШ ,,Кнез Иво од Семберије" чији је комплетан ансамбл лутака и даље дио нашег специјалног фонда. ЧитоПородице чуле су и слатке уредничке муке Зорана Понграшића, такође и аутора низа сликовница, о сажетости текста и двојном дискурсу сликовничарских приповједача и дивно представљање ,,Овце у кутији" фестивала и истоименог признања које је изузетно стимулативно за сликовничарску продукцију њихове земље. Алма Понграшић задала је ЧитоЗадатак, а Ирена дала пар савјета о слободном току читања са најмлађима. СТВАРАЈТЕ СВОЈЕ ПОРОДИЧНО ЧИТАЛАЧКО ИСКУСТВО!

 
Сриједа, 2. јун 2021. године Представљене двије књиге слијепе књижевнице Емилије Матић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ у Бијељини данас су промовисане двије књиге слијепе књижевнице из Београда Емилије Матић “Суза има боју” са аутобиографским причама и збирка пјесама “У плавом обзорју”.

Матићева је рекла новинарима да је вид изгубила у седмој години и да је то тешко прихватила, али је завршила средњу школу и својим радом стекла пензију, а сада се посветила писању поезије и прозе и активна је у Савезу слијепих Србије.

 
Страна 31 од 37

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх