Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Издања
Чувари дјечијих снова
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Традиционално шесто по реду дружење младих пјесника са тромеђе Србије, Хрватске и Републике Српске - Федерације Босне и Херцеговине „На Филиповим стазама" одржано је 24. октобра 2015. године у Бијељини, а по пети пут у Бијељини.

Окупило се осамнаест младих и даровитих пјесника, оних вриједних литерарне пажње и много пута награђиваних за своје стваралаштво на разним смотрама и манифестацијама писане ријечи. Дошли су на сусрете млади писци из: Вуковара, Сремске Митровице и Бијељине. Једнодневно дружење у Народној библиотеци „Филип Вишњић", која је организатор ових сусрета, искоришћено је за међусобно упознавање, представљање стваралаштва, обилазак града Бијељине.

На књижевној радионици писали су своја размишљања на тему - писац. Од њихових пјесама састављен је заједнички зборник поезије, а они су заједничкој књизи дали наслов "Чувари дјечијих снова".

 
Позајмљено од заборава
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Напомена аутора

Идеја да напишем књигу о својим прецима, нешто попут родослова, зачела се у мени још прије четири године. Нешто од тога је написано, али је много и остало, као мисао коју треба преточити у ријеч. Жеља да широко обухватим више породица, да се дотакнем неких догађања која су контрадикторна, те мноштво података који су се наметали као потребни, јако су успорили писање ове приче. Свјестан да многе истине остају заувијек закопане са завршетком човјековог живота, те да често и савременици нису способни дати објашњења, одлучио сам да неке дијелове импровизујем, те да оно што будем писао остане без обзира да ли ми се свиђало или не.
Догађаје ћу покушати поредати хронолошким редом, првенствено се користећи неоспорним чињеницама: подацима црквене архиве, неким заосталим документима, те записима са надгробних споменика. Сљедећи извори су приче савременика, испричане или препричане, а онда на крају опште чињенице и лични утисци.
Нека ми опросте сјене мртвих предака ако нешто записано буде погрешно.
У Бијељини, 2013. године

 
Православна црква у Загонима
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Ову хвале вриједну монографију о ЦРКВИ У ЗАГОНИМА препоручујем свима којим је стало да прошире или стекну нова сазнања о прошлости овог краја и села Загона. Нарочито је препоручујем омладини да читају овај и овакве текстове и да из њих не само црпе нова знања, него и да се угледају на свијетле примјере својих предака који су градњом школа и храмова чували свој идентитет кроз протекла тешка и бурна времена. Да се боре да их не поједе „дух времена“ у коме живе, па да забораве своје претке и своје коријене. У том смислу и овај труд и прегалаштво професора Матића има и имаће великог доприноса.   

Архимандрит Лазар (Кршић), Манастир Тавна

 
Породични родослов Бобара 1750-2010
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Рукопис “Породични родослов Бобара 1750 – 2010“ резултат је вишегодишњег истраживања и анализе историјске граће и документације коју су аутори имали на располагању , као и теренског прикупљања податакао имену, досељавању у садашња мјеста становања, развоју и начину живота породице Бобар у дугом историјском периоду преко два и по вијека.

 
Липовице на Мајевици - монографија и родослови
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Књига "Липовице на Мајевици" представља монографски приказ овог села.
Ово је друго, допуњено издање које је објављено у издању Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина. Прва књига је изашла из штампе још 2002. године а од тада се десило доста тога новог и прикупљено је много нових података којих није било у првом издању књиге.

 
Страна 3 од 6

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх